A polgármester egyeztetést kezdeményez a MÁV – Csoport vezetőivel

ughy_attila_vaa_1412957414.jpgBudapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere Ughy Attila egyeztetést kezdeményez a MÁV- Csoport vezetőivel annak érdekében, hogy a 3-as metróvonal idén kezdődő felújításának ideje alatt a Társaság tegye lehetővé a Budapest bérlettel rendelkező utasok számára a dél-kelet pesti régióban a 100-as vasútvonalon (Nyugati pályaudvar – Zugló – Kőbánya-Kispest – Ferihegy között) valamennyi személyszállító vonat felár nélküli igénybevételét. A javaslat leginkább az Intercity (IC) gyorsvonatokra vonatkozna, amely esetében egyenlőre nem biztosított, hogy a budapestiek Budapest bérlettel igénybe tudják venni a város közigazgatási határain belül térítésmentesen a MÁV szolgáltatásait.

Amint az közismert, a 3-as metró idénre tervezett felújításának időszakára a BKK Zrt. a metróközlekedést a felújítással érintett szakaszokon autóbuszos utas szállítással kívánja pótolni és így biztosítani a közösségi közlekedés igénybevételének lehetőségét.

Ez a megoldás azonban a felszíni közúti közlekedést bizonyosan meg fogja nehezíteni, forgalmi fennakadásokhoz, ezáltal a XVIII. kerületben élő, dolgozó emberek számára kényelmetlenséghez vezethet.Továbbá a megnövekedett buszhasználat a korábbinál nagyobb környezetterhelést fog előidézni.

Ughy Attila polgármester szerint a vasúti közlekedés ténylegesen elősegíthetné, hogy csökkenjen a buszos metrópótlást igénybe vevők száma.

MTI