Budapest XVIII.kerület életét, fontosabb eseményeit bemutató oldal.

Hírek BP18ker

Gallyazási és favágási munkálatok

Településünk méltán lehet büszke arra, hogy zöldfelületeinek nagysága révén a főváros oxigéntermelő „tüdőjeként” is funkcionál. A kerületünkben található 120 hektáros zöldfelület ápolását, a 65000 fa kezelését 5 év óta a Városgazda18 szakemberei látják el.

Tovább olvasom
Címkék: Városgazda18

Átadták a FSZEK pestszentimrei új tagkönyvtárát

Átadták hétfőn, a magyar kultúra napjához kapcsolódóan a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) pestszentimrei fiókját a Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) emeletén. A 130 négyzetméteren az olvasórészleg mellett egy gyereksarok is kialakításra került.

Tovább olvasom

Gyurcsányék nem kérnek Botkából

Az MSZP elnöksége épphogy teljes mellszélességgel beállt Botka László baloldali miniszterelnök-jelöltsége mögé, a Demokratikus Koalíció (DK) máris nekiment Szeged szocialista polgármesterének. Az ok nyilvánvaló, Botka ugyanis egyértelművé tette, hogy nem szívesen látná Gyurcsány Ferencet az általa…

Tovább olvasom

Az ellenzék Magyarország sikertelenségében érdekelt

Teljesen hiteltelenek az olimpia rendezését támadó ellenzéki pártok, mivel korábban a Fővárosi Közgyűlésben az MSZP, a PM és a Jobbik is megszavazta, hogy pályázzanak a 2024-es olimpia megszervezésére.

Tovább olvasom

Vegyen részt a Településképi Arculati Kézikönyv készítésében!

Budapest Főváros XVIII. kerülete a településképi törvény értelmében Településképi Arculati Kézikönyv készítésébe kezdett. Az Arculati Kézikönyv elsősorban a lakosság és a döntéshozók tájékoztatását segítő, szemléletformáló eszköz. Célja, hogy lényegre törően, mindenki számára érthető módon mutassa…

Tovább olvasom

Sikert hozott a gyed extra-Az apák számára is elérhető az összes családtámogatási forma

Három év alatt már több mint 170 ezer szülő igényelte a gyed extra valamely formáját, ami azt bizonyítja, hogy a családtámogatási rendszernek ez az eleme valóban a választás szabadságát nyújtja a kisgyermeket nevelőknek.Sőt ma már az apák számára is elérhető az összes családtámogatási forma.

Tovább olvasom

Márciustól elérhető a szuperolcsó net, a Digitális jólét alapcsomag

A Digitális jólét alapcsomag márciustól elérhető lesz az egész ország területén, mind a vezetékes-, mind pedig a mobilinternet-szolgáltatók kínálatában. Az alapcsomag ára legalább tizenöt százalékkal alacsonyabb lesz a jelenleg elérhető legolcsóbb internet-előfizetési konstrukció áránál.

Tovább olvasom

Elindult közterületeink síkosság mentesítése

Az idei év első hete meghozta a havas, hófúvásos időjárást, de az utakon ez még szerencsére nem okoz komolyabb fennakadásokat kerületünkben. Társaságunk  idén is az  úttörvény rendelkezései szerint a „Téli intézkedési terv”alapján kezdte meg a kerület  önkormányzati kezelésében lévő 255 km aszfaltút…

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása