Úgy tűnik 2018-ban az Együtt is külön fog indulni

juhasz_peter_szigetvari_egyutt.jpgEgyre biztosabb, hogy az LMP és a Momentumhoz hasonlóan az Együtt is külön indul majd a 2018-as választásokon. A liberális törpepárt már be is mutatta fővárosi képviselőjelöltjeit a sajtónak.

 

Miután a politikusok felsorakoztak egy csoportképhez az országház előtt, Juhász Péter bejelentette, vidéki jelöltjeiket június elején mutatják be. A pártelnök hangsúlyozta, ha kell, valamennyi egyéni választókerületben önállóan indulnak, de továbbra is nyitottak az úgynevezett pólusképzésre, mert abban látják a kormányváltás lehetőségének zálogát.

 

E pólusképzést úgy írta le, hogy az általuk demokratikusnak tartott pártok két, az egyéni képviselőjelöltjeiket felsoroló listát alkotnának. Az egyiket a 2010 előtti „világot tömörítő”, az akkori „elit szereplőihez” tartozó, MSZP, DK, Liberálisok és Modern Magyarországért Mozgalom (MoMa), a másikat az „új pólus”, az Együtt, az LMP, a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum Mozgalom, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, valamint civil szereplők készítenék.

Ezt követően helyben döntenék el, hogy melyik lista jelöltje induljon az egyes választókerületekben a kormánypártokkal szemben. Ezzel az elképzeléssel csak egy gond van, hogy azt se az MSZP se a DK nem fogja elfogadni. Így az Együtt nem tehet más, mint megnevezi a jelöltjeit és külön indul.

A párt a XVIII.kerületben önkormányzati képviselőjét Mérő Pétert indítja.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu