Lakatos-nap a Görögdombon

lakatos_kint-1-470x330.jpgA Lakatos Lakótelep Környezetéért Egyesület szeptember 4-én rendezte meg a hagyományos Lakatos-napot. A helyszín – mint mindig – a Nefelejcs utca és a Lakatos út sarkán lévő Görögdomb volt.

Kellemes, napsütéses idő és remek hangulat várta azokat, akik a 14. Lakatos-napot választották vasárnapi programul.

A látogatókat és a főzőverseny résztvevőit Csörnyei Ferencné, az egyesület elnöke, a rendezvény lelke és motorja köszöntötte. A délelőtt folyamán a Szivárvány óvoda apróságainak tánccsoportja, az Eötvös iskola ének- és zenekara, a gyerekek kedvence, Moha bácsi, vagyis Mohai Tibor, az iskola pedagógusa, valamint a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai és a Bubik István Művészeti Iskola növendékei szórakoztatták a nagyérdeműt.

A kicsik a szokásos játékok mellett belülről is megtekinthettek egy tűzoltóautót, aminek nagy sikere volt. Mindeközben megkezdték az előkészületeket a lecsófőző verseny résztvevői.Az idén nyolc csapat nevezett be, amelyek mindegyike maga hozta a paprikát, paradicsomot, hagymát, a kolbászt és a többi hozzávalót.

Azok sem unatkoztak azonban, akik nem vettek részt a főzésben. Akinek kedve volt, környezetvédelmi totót tölthetett ki, vagy megmérethette a koleszterinszintjét és a vérnyomását.

A déli műsorszünetben ingyenes lecsókóstolóval várták a vendégeket, akik finom borokat is kóstolhattak.

Délután a program sztárvendégeként Peter Srámek, a Rising Star című tehetségkutató tévéműsor egyik felfedezettje adott koncertet.

A totót helyesen kitöltők közül kisorsolt két nyertesnek egy-egy kerékpárt adott át Kucsák László országgyűlési képviselő és Lévai István Zoltán alpolgármester. A legfinomabb lecsót főző csapat egy kétszemélyes tíznapos görögországi utazással lett gazdagabb.

A színpadi programot a Pedrofon együttes retrokoncertje zárta. A rendezvényen részt vett Torma Beáta önkormányzati képviselő is.

bp18.hu, Fülep Erzsébet