Csatornarákötések: az év vége az új határidő

csatornarakotes_kint-470x330.jpgUghy Attila kezdeményezésére az önkormányzat szeretné elérni, hogy ha a csatornarákötések határideje december 31-ig kitolódik, addig maradjon a mostani vízdíjelszámolás is.

A szennyvízelvezetéssel kapcsolatos helyi közszolgáltatásról szóló rendelet szerint eredetileg tavaly március 1-jéig fizethettek kedvezményes díjat azok az ingatlantulajdonosok, akik nem a vízfogyasztáson alapuló elszámolást választották.

Ezt a határidőt Ughy Attla polgármester javaslatára sikerült a Fővárosi Önkormányzatnál módosítani és idén március 1-jéig kitolni.

A csatornázás befejezésének ellenére szükségessé vált a határidő újabb módosítása, mert bár a XVIII. kerületben közel 8000 ingatlanhoz jutott el a közműszolgáltatás, a rákötés a tulajdonos kötelessége. Az önkormányzat támogatásával a csatornacsonkokat díjmentesen vezették be az ingatlanok kerítésén belülre, ám a rákötés kisebb-nagyobb összegének előteremtése sokaknak gondot okoz, hosszabb időbe telik.

Ezért Ughy Attila kezdeményezésére az önkormányzat szeretné elérni, hogy ha a csatornarákötések határideje december 31-ig kitolódik, addig maradjon a mostani vízdíjelszámolás is, azaz az év végéig még az ingatlanon átvett folyékony hulladék mennyisége után fizethessék az érintettek a díjat – informált Lévai István Zoltán alpolgármester.

bp18.hu, P.A.