A posta ezentúl pénzügyi ismereteket is kézbesít

14_posta-671x800.jpgMár a postákon is hozzá lehet jutni a mindennapi pénzügyi ismereteket terjesztő általános és szezonális információkhoz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Magyar Posta együttműködési megállapodása értelmében. A posta egész évben, illetve egy-egy tájékoztató kampányhoz kapcsolódva elérhetővé teszi fiókjaiban és más felületein is a jegybank tájékoztató kiadványait és társadalmi célú rövidfilmjeit.

Jelenleg is zajló nyár eleji lakossági kampányában az MNB főként az utazáshoz kötődő pénzügyi tudnivalókra – például az utasbiztosításokra, a bankkártya- és hitelkártya-használatra – hívja fel a figyelmet honlapján, Facebook-oldalán, több kereskedelmi áruházlánc üzletében, és a mostani megállapodás alapján már a postafiókokban is.

A tervek szerint az őszi iskolakezdés idején a diákok pénzügyei kerülnek majd a tájékoztatás középpontjába, az év végén pedig leginkább a karácsonyi hitelek és a gépjármű-biztosítások jellemzőiről szóló kiadványok lesznek elérhetők.

A jegybanki közlemény utalt a pénzügyi kultúra területén végzett nemzetközi felmérésre, amely szerint Magyarország felnőtt lakosságának jelentős része nem kellő körültekintéssel tervezi pénzügyeit, és a fontosabb döntések előtt sem tájékozódik alaposan. A nemzeti bank a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése érdekében kész újabb partnerekkel is hasonló megállapodásokat kötni.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog