Gyermekeink, unokáink jövője a tét

kucs-fit-750x500.jpgBayer Zsolt író, publicista és Szentesi Zöldi László újságíró, a Magyar Demokrata főmunkatársa volt május 11-én a vendég a Polgárok Házában. A Civil Összefogás Fórum által szervezett rendezvénysorozat kerületi programja hatalmas érdeklődés mellett zajlott.

Taps vihar fogadta, és tapsvihar búcsúztatta az est vendégeit, így a rendezvény házigazdája, Kucsák László országgyűlési képviselő elégedetten állapíthatta meg, hogy a migráció témakörében működik a civil összefogás.

Az újságírói pályáján hosszabb ideig külpolitikai szakértőként dolgozó Szentesi Zöldi László nemzetközi összefüggésekben helyezte el a modernkori népvándorlásként emlegetett mozgalmat, amely elsősorban az utóbbi két esztendőben éleződött ki. Felhívta a figyelmet arra, hogy az európai értékek képviselete nem az iszlám ellen irányul, sokkal inkább a liberális álhumanizmussal vív harcot. Európa gyökereinek felszámolása az itt élő őshonos nemezetek megszűnését szeretné elérni.

Bayer Zsolt leszögezte, hogy éppen úgy történelmi időket élünk, mint 25 évvel ezelőtt, amikor a kommunista idea bukása történt. Az elmúlt negyedszázad legfontosabb kérdése ez a népvándorlás, mert gyermekeink és unokáink életét fogja alapvetően meghatározni, miként döntünk most. Nyugat-Európa helyett Közép-Európa vette át az irányító szerepet, mert nyugaton már nem működik az a természetes önvédelmi reflex, amely ebben a térségben jellemző a polgárokra. Ezt maguk a nyugati polgárok is érzik, és egyre többen települnek ebbe a térségbe.

Emlékeztetett arra, hogy a népességrobbanás még nem ért véget a Földön, ám amíg Európa őslakos népessége fogyóban van, elsősorban Afrikában és Ázsiában ugrásszerű a növekedés, és ennek egy része törvényszerűen olyan térségbe vándorol, ahol helyet talál magának. Az viszont korántsem törvényszerű, hogy éppen most indult be a népvándorlás.

Az Európába vándorlók jelentős része Pakisztánból, Bangladesből érkezik, ahol háború rég nem volt, illetve akik állítólag valóban háborús környezetből jönnek, feltűnően sok pénzzel rendelkeznek, amelyből a jól szervezett embercsempészeket fizetik. Bár ilyenkor gyakran hallani, hogy mindenüket eladva menekülnek ezek az emberek, ám életszerűtlen, hogy a háborús övezetekben ennyire pörögjön az ingatlanbiznisz. Ki akarna a romvárossá vált szíriai Aleppóban aranyáron törmeléket vásárolni?

Megfogalmazása szerint a következő népszavazás, amelyet szeptemberben vagy októberben tarthatnak, leginkább azért fontos, hogy európai értékeinket gyermekeinknek, unokáinknak is átadhassuk.

Sütő-Nagy Zsolt (bp18.hu)