Tömegközlekedés: célba talált a polgármesteri kérés

busz03_kint-470x330.jpgElfogadta a BKK Ughy Attila polgármester két javaslatát is: módosítanak a 95-ös busz végállomásán, és könnyebben lesz elérhető a Jahn Ferenc Kórház.

Kedvező választ adott a Budapesti Közlekedési Központ Ughy Attila két korábbi javaslatára is. Az első probléma, amelyet Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere a lakossági észrevételek alapján jelzett a fővárosi közlekedési cégnek, hogy míg a Felsőcsatári köz végállomáson a 95-ös busz várakozik, torlódás keletkezik az autófogalomban. A BKK döntése szerint júliustól itt csak megáll az autóbusz, a végállomást az Új köztemetőnél alakítják ki, ahol buszöbölben várakozhat a járat.

Ugyancsak kérvényezte a BKK-nál Ughy Attila, hogy bővüljön a Jahn Ferenc Kórház elérhetősége a kerületiek számára. Dr. Dabóczi Kálmán vezérigazgató megküldött válasza szerint a területet érintő közlekedési hálózatot bővíteni kívánják. Az ötleteket az év második felében társadalmi vitára bocsátják, majd novemberben kívánják bevezetni.

Fontos tudni, hogy az említett hálózatfejlesztés segít majd abban is, hogy az M3 metró tervezett felújítása alatt a kerületi utasok számára ne legyen lényegesen nehézkesebb a közösségi közlekedés. Ez azért is örvendetes, mert Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere a MÁV-csoporttal is tárgyalást kezdeményezett a metrófelújítás alatt várható esetleges közlekedési problémák megelőzéséről.

(bp18.hu)