Ha nyár, akkor intézményi felújítások

19894888_1443930902352959_9221682839946993720_n.jpgLegtöbb embernek a nyár a lazításról szól, de a Városgazda18 életében ez az egyik legaktívabb időszak. A vakáció után frissen festett helyiségek fogadnak majd sok iskolást, óvodást és bölcsődést. 100 intézmény felújítási munkálatait ütemeztük be az év hátralevő részére.

Fókuszban a kérések

A XVIII. kerületben a Városgazda18 Zrt. mintegy 100 intézmény üzemeltetéséért és karbantartásáért felel. A kerület lakosai szinte kivétel nélkül kapcsolatba kerülnek ezekkel az intézményekkel, ezért is fontosnak tartjuk, hogy az iskolák, óvodák, bölcsődék, szociális és egészségügyi intézmények megfelelő módon és minőségben láthassák el a feladataikat. Ennek köszönhetően a nyár és ősz folyamán az összes intézményben felújítási munkálatokat végzünk.

Társaságunk Intézmény-üzemeltetési Divíziója a felújítások és karbantartások előtt egyeztetésekkel és az igények felmérésével veszi kézbe a munkát – mondja Sándor István, a divízió vezetője. – Június közepétől augusztus 31-ig az oktatási szüneteket kihasználva dolgozunk az iskolákban, óvodákban és bölcsődékben. Az intézmények vezetői kijelölik, hogy melyik a számukra legideálisabb időpont a felújításokra, és ehhez próbáljuk ütemezni a munkálatokat. Intézményi vezetőként dönthetnek például a festendő falfelületek színéről, vagy a kicserélt burkolatok megjelenéséről is – avatott be a részletekbe Sándor István.

Festés, fűtéskorszerűsítés, konyhafelújítás…

Felsorolni is hosszú lenne a projektben szereplő feladatokat, az Intézmény-üzemeltetési Divízió vezetője azért megemlít néhányat. – Munkatársaink tisztasági festést-mázolást végeznek nagyon sok helyen, padlóburkolatokat, járólapokat újítunk fel, illetve cserélünk, ahol szükséges. Szintén cseréljük és javítjuk a nyílászárókat több intézményben, vizes blokkokat újítunk fel, fűtéseket korszerűsítünk, tetővilágítókat és armatúrákat cserélünk ki, ez utóbbiak közül többet energiatakarékos, LED világításra. A megszokott felújítási munkáink mellett speciálisabb feladatok is várnak ránk, ugyanis a Kassai iskola tornatermének a hőlégbefúvóját is felújítjuk, illetve több iskola sportpályáján biztonsági kamerarendszert építünk ki. A nyári oktatási szünet után kezdjük az egészségügyi és szociális intézmények rendbetételét – tudtuk meg Sándor Istvántól.

(varosgazda18.hu)

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog