Megbukott a baloldali megújulás programja

 

gyurcsany_molnarf.jpgAz állandó megújulási kényszerbe szenvedő MSZP hétvégén Gyurcsány Ferenc bábfiguráját Molnár Gyulát választotta a párt elnökének. Az új pártelnök személye nemcsak azt jelenti, hogy gyakorlatilag az MSZP a DK tagozatává vált, hanem személye egyet jelent a sötét múlt folytatásával Hagyó Miklóssal, Hunvald Györggyel és Simon Gáborral. Ugyanis egy olyan személy lett a szocialisták új elnöke, akit másodfokon letöltendő börtönbüntetésre ítéltek hivatali visszaélésért a “Kopaszi-gate” néven elhíresült mutyi miatt, de végül felmentették mivel nem volt elegendő bizonyíték bűnösségének megállapítására.

 

Az MSZP tisztújító kongresszusának eredménye, hogy a szocialista pártban továbbra is minden változatlan marad, mivel azzal a bizonyos 8 évvel képtelenek leszámolni, ugyanis ugyanazok a politikusok vezetik még mindig a pártot, akik 2002 és 2010 között is felelős pozíciókban voltak. Megújulás helyett, új hiteles arcok előtérbe helyezése által a visszarendeződést választotta a kongresszus, így már csak idő kérdése, hogy mikortól adják fel maradék önállóságukat is és vállnak egyértelműen a DK egyik tagozatává. Az MSZP megújulási programja egyértelműen megbukott.

 

Teljesen mindegy ki a szocialisták elnöke, mert a párt ugyanott folytatja ahol abbahagyta, végre akarják hajtani a Demokratikus Koalícióval együtt Brüsszel kényszerbetelepítési tervét, folytatják a bevándorláspárti politikát és falaznak egymás korrupciós ügyei kapcsán. Az MSZP egykori miniszterelnökénél már megtalálták az Alstrom-kenőpénzek egy részét, az MSZP több fejese pedig külföldön rejtegetett százmilliókat, de egyik elnökjelölt se volt hajlandó ezzel foglalkozni. Ameddig a sötét múlt történéseivel nem néznek szembe és nem tartanak maguk között önvizsgálatot, addig az MSZP és mindenféle összefogási kísérlet bukásra van ítélve és esély sincs arra, hogy egy normális hiteles baloldali politika ki tudjon alakulni Magyarországon.

 

Innentől kezdve egyetlen egy dolog lesz biztos a baloldalon, hogy az fog történni amit Gyurcsány Ferencék akarnak, a politikai irányvonalat, a politikai ügyeket és hogy ki induljon a parlamenti illetve az önkormányzati választáson, mint DK-MSZP közös jelölt azt bizony nem a MSZP fogja meghatározni, sőt még beleszólási joguk se nagyon lesz, hanem a DK. Ugyanis a DK törekvése 2018-ra nem a kormányváltás megvalósítása lesz, mivel arra az esélyük a nullával egyenlő, hanem a párt kádereinek pozícióba juttatása, mint parlamenti vagy önkormányzati képviselő az MSZP rovására, amely bizony kerületünk politikai életére is ki fog hatni.

 

Mivel a DK valós ereje nyomán magának követeli a baloldali összefogás parlamenti képviselő-jelölt megnevezésének jogát, így biztosak lehetünk benne, hogy 2018-ban nem Kunhalmi Ágnest fogják indítani a baloldali összefogás jelöltjeként a XVIII.kerületben. Nagy mértékben lehet rá fogadni, hogy vagy Ferencz István a DK kerületi elnöke, önkormányzati képviselő vagy esetleg egy másik DK politikus lesz a közös jelölt.

 

Most már nem az a kérdés, hogy várható-e Kunhalmi lecserélése hanem inkább az, hogy ez mikor következik be.