Már elérhető a legolcsóbb internet

sectores_0007_internet-669x272.jpgHavi háromezer forint alatt kínálja a Digitális jólét alapcsomag védjegyet elsőként alkalmazó szolgáltató az internet-előfizetést. Az állami védjegynek köszönhetően hamarosan országszerte elérhető lesz a világháló mindazok számára, akik eddig anyagi okok miatt nem csatlakoztak rá.

A Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos az UPC-vel történt megállapodás aláírása alkalmából emlékeztetett arra, hogy kutatások szerint hazánkban másfél millióan nem használják az internetet, 14 százalékuk ezt anyagi okokkal magyarázza. Ez alapján több tíz-, akár százezer új előfizetőre számítanak a program megalkotói. A védjegyhasználatra szinte az összes hazai internetszolgáltató pályázott, és a fenti cégen kívül egy másik, egyelőre meg nem nevezett társaság is elnyerte a jogot az első körben. A távlati terv az, hogy a védjegyprogramhoz további szolgáltatók csatlakozásával az ország minden pontján elérhetővé váljon az olcsó internet.
A DJA-szolgáltatásokat kizárólag az veheti igénybe, akinek az igénylést megelőző egy évben nem volt otthoni vezetékes, széles sávú internet-előfizetése. Kizáró ok, ha az igénylés címén az új ügyfél közeli hozzátartozója már rendelkezett előfizetéssel a kérdéses időszakban. A szolgáltatás elindítása semmilyen pluszköltséggel nem jár a havi díjon felül.
A DJA összesen 24 hónapig vehető igénybe, díjazás ellenében felfüggeszthető és költöztethető. A 24 hónap lejárta után már nincs lehetősége az ügyfélnek ugyanezt a csomagot ugyanilyen áron előfizetni. Ugyanakkor a szolgáltatóknál érdemes figyelni az akciókat, ki lehet fogni olyan ajánlatokat, amelyek csupán pár száz forinttal drágábban kínálják ugyanazt a szolgáltatást.
A DJA nem fapados szolgáltatás már a védjegy által előírt minimum fel- és letöltési sebesség is korszerű.Az előfizetések műszaki tartalma és az árak terén is verseny alakul ki a fogyasztókért. Sőt a kormány intézkedései révén – a DJA bevezetése és az internetáfa 27-ről 18 százalékra csökkentése – egy év leforgása alatt mintegy 23 százalékkal mérséklődött a hazai internetelérés ára. Januártól pedig 5 százalékra esik a szolgáltatás áfája, ami újabb tízszázalékos árcsökkenést jelent.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog

Címkék: internet