Megtisztelő kitüntetés kerületünk polgármesterének

ughy_attila_vaa_1412957414.jpgHuszonkettedik alkalommal szerveztek Vasvári Pál emlékünnepséget Körösfőn, ahol Ughy Attila Körösfő díszpolgára lett.

A Szabadság című újságban meg a hír július hetedikén, amelyben azt írták, hogy délután 5 órától az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) Kolozsvár 1891 szervezete és a Budapest XVIII. kerületi sportolók által szervezett Vasvári Pál biciklis teljesítmény- és emléktúra résztvevőit fogadták a Vasvári-kopjafánál.

„Ott Körösfő díszpolgára címet adományoztunk Ughy Attilának, Budapest XVIII. kerületi polgármesterének, így köszönvén meg az általa vezetett budapesti önkormányzat többszörös segítségnyújtását.” – írták a lap csütörtöki számában.

A Vasvári Pál emlékünnepségen részt vett a kalotaszegi helység több magyarországi testvértelepülésének – Pásztó, Nyírvasvári, Tiszavasvári, Budapest XVIII. kerülete – küldöttsége, a magyarországi Katonai Hagyományőrző Egyesület és a Lengyel Légió képviselői, illetve Vesztergám Miklós magyarországi tárogatóművész és a Sárospataki Táncművészeti Iskola vezetősége is.

(tovabb18.hu)