Kunhalmi az MSZP felszámolására készül

kunhalmi-molnar-gyula1000x600.jpegAz MSZP budapesti elnöke a  népszavazással kapcsolatos kampányról, illetve a DK és az MSZP összeolvadásáról beszélt a múlt héten az ATV-ben.  Párttársai többségét felháborította a nyilatkozat, Burány Sándor és Nyakó István egyenesen cáfolta, hogy közös jövőt szeretnének a Gyurcsány-párttal, Szanyi Tibor pedig Molnár Gyulának üzent.

„Ha én lettem volna az elnök, ilyen kijelentések nem hangozhattak volna el” – így reagált Kunhalmi Ágnes nyilatkozatára Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő, a pártalulmaradt elnökjelöltje.

 Kunhalmi Ágnes újraválasztott budapesti elnök arról beszélt az ATV-ben, hogy nem furcsa, hogy együtt kampányol az MSZP és a DK a kvótaellenes népszavazással kapcsolatban, mert valaha egy párt voltak, és lehet, hogy egyszer ismét egy párt lesznek. Mint mondta, a politikában nagyon sok minden bekövetkezhet, és a Gyurcsány-párt már sok tekintetben egymásra talált az MSZP-vel. Kunhalmi Ágnes azt is kijelentette, hogy Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének, volt szocialista miniszterelnöknek a hangja messzebbre hallatszik, mint másoké.

A budapesti elnök szavai nagy port kavartak az MSZP-ben. Volt, aki név nélkül annyit mondott: Kunhalmi mehet egyedül plakátolni Gyurcsányékkal, de akadt olyan szocialista politikus is, aki azt mondta, „nem áll bele” ebbe a történetbe, mert mindenki összevissza nyilatkozik a két párt esetleges összefonódásával kapcsolatban, valamint a kvótareferendum kapcsán. Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese sem tartja reális felvetésnek, hogy a két párt összeolvadjon. A kvótaellenes népszavazásról azt gondolja, mindkét párt azonos célért küzd, de külön kampányt folytatnak. Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke azt állítja, hogy továbbra sincs szervezeti összefogás a népszavazási kampánnyal kapcsolatban, a DK és az MSZP elnöke semmiféle tartalmi kérdésről nem egyeztetett sem az összeolvadással, sem a közös kampánnyal kapcsolatban. Nyakó István kijelentette: Kunhalmi Ágnes meglátása egyéni vélemény.

 De akárhogy is szépítik a dolgot egyes szocialista politikusok, ezzel a nyilatkozattal a párt egyik meghatározó politikusa beismerte, hogy az MSZP-nek nincsen politika jövője és az egyetlen túlélési esélyük a jövőre nézve az MSZP felszámolása és csatlakozás a DK-hoz. Amúgy ezzel Kunhalmi Ágnes megpróbálja a saját politikai jövőjét is bebiztosítani és jó pontokat szerezni Gyurcsányéknál, hogy  a XVIII.kerületben továbbra is ő lehessen majd az egyéni országgyűlési képviselő-jelölt, mivel ha ezt a szerepet nem kapja meg akkor esélye se lesz arra, hogy 2018-ban legalább listáról bekerülhessen a Parlamentbe.