Nógrádi György volt a vendége a Polgárok Házában rendezett fórumnak.

vaa_3287_copy-fit-749x563.jpgA nemzetközileg is elismert biztonságpolitikai szakértő, Nógrádi György szerint az október 2-i népszavazás kérdése egyszerű, és az arra adandó válasz egyértelműen a „Nem” kell, hogy legyen. A Polgárok Házában szeptember 20-án tartott fórumon Nógrádi György úgy fogalmazott, hogy szerinte a magyar társadalom többsége a bevándorlókkal kapcsolatban azonos állásponton van.

 A kérdés az, hogy akarjuk-e, hogy nagy létszámban jöjjenek migránsok Magyarországra? Igen vagy nem? Ha nem, akkor el kell menni október 2-án, és a nem választ kell bejelölni. Megítélésem szerint a magyar társadalomnak mintegy 90 százaléka gondolkodik úgy, hogy „Nem!”. Azt javaslom, hogy menjen el mindenki szavazni és a lelkiismerete szerint voksoljon.

A Kucsák László országgyűlési képviselő által szervezett és moderált fórum, hasonlóan az egy héttel korábbihoz, amikor Georg Spöttle volt a vendég, teltházas volt. A Polgárok Háza udvarán sátrak alatt elhelyezett széksorok is megteltek.

Nógrádi György bevezetőjében a jelenlévők számára röviden vázolta a világpolitikai helyzetet. Beszélt többek között az Egyesült Államok, Oroszország és Kína politikai törekvéseiről, majd a migránsválságra rátérve elmondta, hogy a bevándorlóknak négy nagy célpontjuk van.


Az első Ausztrália, amely földrajzi elhelyezkedéséből fakadóan könnyebb helyzetben van, hiszen a tengeren meg tudja állítani a migránsokat. A második Szaúd-Arábia és Közel-Kelet egyéb gazdag arab államai. Szaúd-Arábiában például 13 ezer sátorból álló befogadó hely áll szinte üresen. Ennek oka, hogy az országban senkit nem érdekel, hogy valaki politikai menekült, vagy sem. Dolgoznia kell, és ha jól dolgozik, addig marad, ameddig akar, ha nem dolgozik, akkor ne is jöjjön. Az Egyesült Államok a következő célpont. Az országot keleten és nyugaton óceánok védik, északon Kanada, délen pedig Mexikó és a két ország között lévő határzár – vázolta fel a helyzetet a szakértő. – Maradt a negyedik lehetőség, Európa. Az a kontinens, amelyik gyakorlatilag képtelen védekezni a migránsokkal szemben. Egy biztos, a bevándorlókat csak erővel lehet megállítani, szép szóval nem.

BP18