Az ellenzék Magyarország sikertelenségében érdekelt

k_epa20160801141.jpgTeljesen hiteltelenek az olimpia rendezését támadó ellenzéki pártok, mivel korábban a Fővárosi Közgyűlésben az MSZP, a PM és a Jobbik is megszavazta, hogy pályázzanak a 2024-es olimpia megszervezésére.

 

2015-ben Horváth Csaba (MSZP) még úgy nyilatkozott, hogy bízik a sikeres pályázatban, Karácsony Gergely (Párbeszéd) pedig azt mondta, hogy nagy lehetőséget lát az olimpiában, és a Jobbik is támogatólag lépett fel, csak az LMP mondott nemet. Most ugyanezek a pártok az olimpia ellen kampányolnak, így tehát kérdés, hogy valójában mi az ellenzéki pártok álláspontja . Úgy tűnik az ellenzék már megint Magyarország sikertelenségében érdekelt, képtelen összefogni még a nemzeti ügyekért is.

 

Az LMP is gyűjti az aláírásokat az olimpiát ellenző népszavazási kezdeményezéshez, amelyet az MSZP is támogatásáról biztosított. A Jobbik jelezte, már a pályáztatáskor felvetették egy népszavazás szükségességét. A Párbeszéd az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, támogatja a civilek által kezdeményezett aláírásgyűjtést az olimpia megrendezése ellen.

 

A kezdeményezés ellenzőinek jelenleg egy hónapja van arra, hogy összegyűjtsenek 138 ezer aláírást és lehessen szavazni a fővárosban a 2024-es olimpia sorsáról. Azonban nagyon minimális az esély, hogy sikerrel járnak, mert a fővárosi lakosok 55%-a támogatja a rendezését. Sőt a Kemény Ferenc Program keretében 2022-ig a kormány mindenképpen megépíti azokat a sportlétesítményeket, amelyek ma még hiányoznak az olimpiarendezéshez. A kérdés ezek után az akkor mi szükség van erre? Miért is gyűjtik az aláírásokat? A válasz egyértelmű az építkezés. Ezzel az akcióval az ellenzéki pártok nem egyebet tesznek, mint frissítik illetve építik adatbázisukat és megpróbálják behálózni lehetséges szavazóikat 2018-ra. De ezt nem úgy kéne csinálni, hogy megsértik és semmibe veszik a magyar emberek többségének akaratát, akik bizony 2024-ben olimpiát szeretnének.

 

Az olimpia rendezési joga Budapestnek óriási presztízst jelentene. Ám ez nem merül ki ennyiben. Egy ilyen fővárosnak, mint a Budapest, ami jó úton halad afelé, hogy világváros legyen, egy ilyen presztízs gazdasági előrelépést és befektetéseket is jelent. Nemcsak Budapestnek, Magyarországnak is. Hiszen a jelenlegi környezetben, mikor a hitelminősítők folyamatosan adnak kedvezőbb besorolást hazánknak egy olimpia-szintű rendezési jog státuszt jelent, ami felkelti a nemzetközi gazdasági élet szereplőinek figyelmét. Az üzleti élet bizalomra épül, az olimpia által adott presztízs pedig megerősítheti a bizalmat a gazdasági szereplőkben, hogy igenis megéri befektetni, igenis megéri fejlesztést és tőkét invesztálni Budapestbe és Magyarországba. Egy olimpia rendezési joga azt jelenti, hogy Magyarország felkerül a világ térképére, hiszen a környező országok közül a legtöbb nem is álmodhat egy ilyen világesemény rendezéséről.

Másrészt, végre itthon lehetünk büszkék élsportolóinkra, akik az ország méretéhez képest mindig az élmezőnybe küzdötték hazánkat az éremtáblázatokon. 2024-ben végre minden magyarnak lehetősége lenne arra, hogy testközelből szurkolhasson, ami társadalmi szinten is hatalmas löketet adhat az országnak. A foci Eb-n már megtapasztaltuk: összefogás, összetartozás, együtt a nemzet.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu