A munkanélkülieknek is segít a Csibész Család- és Gyermekjóléti Központ

toborzas.jpgA szervezet február végétől a munkanélkülieket megcélzó szolgáltatást is elindította. Mint arra az intézményvezető kitért, a munkáltatókkal időben megtörtént a kapcsolatfelvétel. Hozzátette, nagy segítségükre van a Norvég Alap által finanszírozott Képzéskoordinációs Iroda, amelynek munkájához kapcsolódott a Csibész Család- és Gyermekjóléti Központ.

 2012 szeptember elsején a Családsegítő és a Gyermekjóléti Szolgálat integrálásával létrejött a Csibész Család- és Gyermekjóléti Központ a XVIII. kerületben. A szervezet – amelyben jelenleg 7-73 fő dolgozik- egyrészt családsegítésre irányuló, másrészt gyermekjóléti szolgáltatásokkal, harmadrészt Prevenció csoporttal segíti a kerület lakóit – ismertette Madarassy Judit intézményvezető.

A jogszabályok az intézményeknek kötelezően előírnak ellátandó feladatokat, de az egyéb városrészekben található családsegítő szolgálatoktól eltérően Pestszentlőrinc-Pestszentimrén a Csibész Család- és Gyermekjóléti Központ két átmeneti otthonnal is rendelkezik (Családok Átmeneti Otthona és Gyermekek Átmeneti Otthona), ugyanakkor önálló szervezeti egységként működik 2012-től a Prevenciós csoport. A családok számára a szervezet adósságkezeléssel, adóssághátralékkal foglalkozó szolgáltatást nyújt és február végétől a munkanélkülieket megcélzó szolgáltatást is elindította. Mint arra az intézményvezető kitért, a munkáltatókkal időben megtörtént a kapcsolatfelvétel. Hozzátette, nagy segítségükre van a Norvég Alap által finanszírozott Képzéskoordinációs Iroda, amelynek munkájához kapcsolódott a Csibész Család- és Gyermekjóléti Központ.

"Portfóliók összeállításában, lakosság mozgósításásban, tréningek megtartásához tudunk helyszínt biztosítani, delegáljuk az oktatókat, állásbörzékhez kapcsolódhatunk és a terveink között szerepel egy mentori rendszer kidolgozása" – részletezte az elképzeléseket Madarassy Judit. Hozzáfűzte, a későbbiekben a munkajogi jogszabályokhoz igazodva 3 és négyhónapos követési tervet szeretnének.

A Csibész Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásai között szerepel a szabadidős programok lebonyolítása.

2013-ban készítettünk egy igényfelmérést a lakosok körében, ez alapján állítottunk össze egy olyan szolgáltatási csomagot, amelyet folyamatosan bővítünk – ismertette. A XVIII. kerületi lakosok így számtalan lehetőség közül választhatnak, így többek között van közösségépítő foglalkozás, úszásoktatás, fotó szakkör, angol nyelvű társalgó klub, filmklub. A Prevenciós csoport nem csak helyben kínál programokat, de az iskolák részére is csoportfoglalkozásokat biztosít (konfliktuskezelés, életúttervezés). Madarassy Judit rámutatott, amennyiben arra igény mutatkozik, ehhez kapcsolódóan kísérleti jelleggel elindítanak egy új szolgáltatást, hiszen 2018. január 1-jétől kötelező feladatként jelenik meg az iskolai-óvódai segítő szolgáltatás nyújtása.

(orientpress.hu)

 

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu 

Címkék: Csibész