Több férőhellyel folytatódhat a demens-ellátás

demens_kint-470x330.jpgEgy év alatt kiderült: több helyre van szükség a Somogyi László Szociális Szolgálat demens-ellátásában. Az önkormányzat lépett.

A demencia a gondolkodás és a társas képességek hanyatlásával, a memória és a beszédkészség romlásával járó időskori pszichiátriai zavar. Egy évvel ezelőtt, 2016. március 1-jén indult el a demenciával küzdő idős emberek gondozása a Somogyi László Szociális Szolgálat épületében. Az akkor 10 férőhellyel megkezdődött ellátás sikerének tudható be, hogy az önkormányzat idén néggyel bővítette a férőhelyek számát.

Ez a szolgáltatás mintegy úttörő kezdeményezésként indult el a XVIII. kerületben. Tudomásom szerint sem a fővárosban, sem pedig országosan nem nagyon található hasonló ellátási forma, aminek sikere elsősorban az abban dolgozók érdeme. A demenciával küzdő idősek gondozása teljes embert és odafigyelést igénylő feladat – fogalmazott Dömötör István, aki hozzátette, hogy az önkormányzatnak feltett szándéka tovább bővíteni a férőhelyek számát.

A felhalmozott tapasztalatok segítségével a jövőben is szeretnénk segíteni azoknak a családoknak, akik vállalják ezekek az idős embereknek az otthoni gondozását, hogy arra a 8-10 órára, amíg a hozzátartozójuk itt van, levegyük a gondot a vállukról.

Kucsák László országgyűlési képviselő szerint az elmúlt egy évben bebizonyosodott, hogy fontos és jó döntés volt létrehozni ezt a gondozási formát, és érdemes gondolkodni azon, hogy miként lehetne még jobban működtetni.

(bp18.hu)

 

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu