Etikai vizsgálat indult a füttyögő képviselő ellen

mero.pngEtikai eljárást indít az Együtt a párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője, Mérő Péter Ferenc ellen, aki a március 15-i nemzeti ünnepen homokosnak nevezett egy kormánypárti politikust, majd torokelvágást ígért Orbán Viktor miniszterelnöknek és a kormánynak. Bár az ellenzéki párt is azon a véleményen van, hogy túlment a jóízlés határán amit a képviselő művelt, de mindez azért történt így, mert provokálták Mérőt. A Fidesz szerint a képviselő viselkedése mindent elmond az Együttről, Juhász Péterről és tökéletesen megmutatja az ellenzék teljes alkalmatlanságét.

Úgy tűnik, hogy még az Együttnek is ciki az a jelenet, amelyet képviselőjük rendezett március 15-én a Nemzeti Múzeum előtt. A pestisracok.hu stábja vette fel, ahogyan egy önkívületi állapotban lévő férfi magát groteszk módon össze-vissza himbálva fütyül, majd lebuzizza a Fidesz egyik politikusát. Ezután a nyaka előtt elhúzott kezével, az egyezményes jelet mutatta:ha hatalomra kerülnek, el lesz vágva Orbánék torka mindezt a tolerancia és a testvériség jegyében, ahogy ezt liberálisoknál megszokhattuk. Ez a ember pedig nem volt más, mint Mérő Péter az Együtt XVIII.kerületi önkormányzati képviselője.

Több lap ezután megkereste az Együttet és azt tudakolták a nyíltszíni homokozás, a torokelvágás egyezményes kézjellel mutatása mennyire fér bele a közéleti tevékenységbe és lesz-e következménye Mérő Péter mutatványának. Az ellenzéki párt egy közleményt adott ki válaszul:

Az Együtt etikai vizsgálatot indít azon párttagja ellen, aki a március 15-i múzeumkerti ünnepségen készült Pesti Srácok-interjúban ismételt és kitartó propaganda-újságírói provokáció hatására a jó ízlés határain túlmenő megjegyzést tett. A politikus nem a párt hivatalos álláspontját fogalmazta meg. Az Együtt politikai közössége eddig is és ezután is eljár minden tagjával szemben, ha egy embertársára sértő megjegyzést tesz.


Vagyis Mérő viselkedése Juhász Péteréknél is kiverte a biztosítékot, persze az eléggé kérdéses, hogy milyen következménye lesz az esetnek. Az viszont eléggé megmosolyogtató, hogy a március 15-i nemzeti ünnepet sípos provokációval megzavaró Juhász Péter pártja minősíti az újságíró magától értetődő kérdéseit.

Azonban az újságírói kérdések tekintetében a trágár szájú erőszakos képviselő már nem volt olyan bátor, mint március 15-én, mivel minden bátorságát elveszítette és a kérdésekre egyszerűen nem hajlandó válaszolni.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az eset kapcsán úgy nyilatkozott:

Mérő Péter Ferenc megnyilvánulása a nemzeti ünnepen mind stílusában, mind tartalmában alpári és elfogadhatatlan. Viselkedése mindent elmond az Együttről és Juhász Péterről, és tökéletesen megmutatja az egész ellenzék teljes alkalmatlanságát is.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu