A Fidesz ismét tájékoztatást kér a legfőbb ügyésztől a 4-es metró beruházása kapcsán

Kucsák László ismét írásbeli kérdéssel fordul Polt Péter legfőbb ügyészhez a 4-es metró beruházása kapcsán. Erről az országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján számolt be.

Kucsák László szerint sokakat érdekel, hogy kikhez vándorolhattak az eltűnt metrópénzek. A képviselő emlékeztetett: az OLAF mintegy 167 milliárd forint értékben rendkívül komoly szabálytalanságokat és visszaéléseket állapított meg, így hűtlenkezelés, csalás, sikkasztás, vesztegetés, adócsalás, magán- és közokirat hamisítás gyanúja merült fel az ügyben.

„Mindezek alapján természetes igény az”, hogy minél több információ lásson napvilágot a metródosszié kapcsán – tette hozzá. A fentiek kapcsán felidézte: nagyjából 59 milliárd forintot kell visszafizetni az Európai Uniónak. A kormány és a főváros vezetése mindent megtesz, hogy ezt az összeget csökkenteni lehessen - jegyezte meg

Ekkora kár nem keletkezhetett volna, ha valakik nem működtetnek egy „korrupciós gépezetet” – mutatott rá, egyúttal közölte azt is: a politikai felelősség egyértelműen a korábbi MSZP-SZDSZ-es városvezetést és az akkori kormányfőket terheli.

Kucsák László felhívta a figyelmet arra is, hogy a gazdasági bizottság ülésein a meghívás ellenére nem jelent meg Demszky Gábor, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Horváth Csaba és Gy. Németh Erzsébet sem.

„Ők különféle pozíciókban, de mind olyan szereplők, akik olyan információkkal rendelkeznek”, amelyek közérdeklődésre számot tarthatnának – jegyezte meg.

Medgyessy Péter meghallgatása kapcsán az országgyűlési képviselő arról tájékoztatott, hogy a volt miniszterelnök a hozzá intézett kérdésekre nem adott egyértelmű és kielégítő válaszokat, így nem tisztázta azt sem, hogyan kerülhetett hozzá az Alstomtól mintegy 180 millió forint.

A kormánypárti politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy Puch Lászlóval, az MSZP egykori pártpénztárnokával „komoly nagyságrendű” szerződést kötött a metróberuházásban érintet egyik cég.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu