Gyurcsány megint nekiment Botkának

gyurcsany_botka.jpgTovább folytatódik a csörte Botka László és Gyurcsány Ferenc, illetve most már az MSZP és a DK között is. A viszály azzal kezdődött, hogy Botka évértékelőjében kijelentette: aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak és érdemes visszavonulót fújnia.

Nem haragszik, csak kevésbé megértő Botka Lászlóval, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével szemben Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő a Hír TV Egyenesen Kálmán Olgával című műsorában azt mondta, halálra van ítélve egy olyan együttműködési kísérlet, ahol a felek nem egyeztetnek, és a hatalmi játszmák vannak főszerepben.
A Demokratikus Koalíció elnöke persze nem kebelbarátja Botkának, hiszen nem olyan rég a fejéhez vágta: egymaga több adót fizet egy évben – 460 millió forintot –, mint amennyit Botka valaha is keres majd.

Gyurcsány Kálmán Olgának már azt mondta a műsorban: „Nem emlékszem, hogy mondtam volna rá, őszintén szólva akár egyetlen rossz mondatot is.”

– Nem akarok én itt intimpistáskodni, azt gondolom, hogy decemberben az MSZP vezetését is váratlanul érte Botka bejelentkezése, felsorakoztak mögötte, onnantól kezdve, amennyire látom, Botka László diktálja ezt a politikát – fogalmazott Gyurcsány, aki visszautalt az ominózus mondatára is a keresetével kapcsolatban.

– Büszke vagyok arra, hogy sok adót fizetek, nagyon büszke, ez a hazafias meggyőződésem része. Nekem azzal van vitám, hogy nem lehet összemosni a bűnözőket a gazdagokkal. Hosszú Katinka gazdag? Igen, de már akkor a medencében van, amikor maga meg én és a nézők többsége alszik. Zuckerberg a semmiből a világ egyik leggazdagabb embere lett. Dárdai Pálra, aki elindította a magyar focit az elmúlt években valahova, ugyanez igaz – fogalmazott Gyurcsány.

Közben az MSZP és a DK között tovább mélyül a válság, ugyanis a Demokratikus Koalíció magyarázatot követel az MSZP-től arra, hogyan lehetséges, hogy a párt 42 millió forintot kapott az egyik Matolcsy-alapítványtól. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szerint így nehezen hihető, hogy a szocialisták egyáltalán le akarják váltani az Orbán-kormányt.
Puch László szerdai közleményében azt írta, Gréczy valótlanul állította, hogy a Vabasze Kft. „az MSZP-s Puch László üzleti köréhez tartozik”. Közölte, hogy sem a céget, sem pedig közvetlen és közvetett tulajdonosait nem ismeri, sem ő, sem a családtagjai nem állnak kapcsolatban velük, és nincs is információja arról, mivel foglalkozik a Vabasze, illetve a tulajdonosai.

Hozzátette, hogy Gréczy Zsolt valótlan, sértő híresztelése miatt feljelentést tesz rágalmazás és becsületsértés miatt és polgári pert indít Gréczyvel szemben  személyiségi jogai megsértése miatt.

 Én párttisztséget nem viselek, 2014-ben visszavonultam a politikától. Magyarország érdekében ezt ajánlom Gyurcsány Ferencnek is – tette hozzá.

(lokal.hu)

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog