Jubileumi Emlékpark épül a XVIII. kerületben

parkerdo_kint-470x330.jpgJubileumi Park épül Pestszentlőrinc és Pestszentimre határában. A több funkciós liget a két esztendeje működő, négy fős Jubileumi Tanácsadói Testület javaslata alapján valósul meg. A szervezet fő célja, hogy egységet teremtsenek a XVIII. kerületben és közelebb hozzák egymáshoz a két városrész szemléletét - mondta el Járainé Bődi Györgyi - a bizottság tagja - a Rádió Orient műsorában.

A Jubileumi Emlékliget ötletét több gondolatra fűzte fel Ughy Attila polgármester közvetlen tanácsadói testülete, hiszen a cél a kultúra és a szabadidős kikapcsolódás ötvözése volt. Azon kívül, hogy egy szép zöld területet szeretnének kialakítani a kerületben, arra is odafigyeltek, hogy a parkba érkezők kellő szellemi táplálékot kapjanak.

A helytörténeti tartalmat különböző emléktáblák és egyéb emlékek biztosítják, amelyek a kerület történelméről, emlékeiről mesélnek az arra járóknak. Kialakításra kerül ilyen módon egy egészségvédő funkciót betöltő, régi magyar gyümölcsös kert, és egy közösségi funkciót betöltő új lakópark, amely egy ligettel egészül ki. Utóbbihoz kapcsolódóan kerül megépítésre a rekreációs szerepet betöltő játszótér, futópálya és kültéri fitness park. A kerület múltjára egy újonnan felállított emlékmű kívánja felhívni az ott élők figyelmét. A Jubileumi Emlékpark és a hozzátartozó Emlékmű a kerület életéhez köthető fontos dátumokra, eseményekre fókuszál.

A parkkal kapcsolatos munkálatok már a tavalyi esztendőben megkezdődtek - hiszen tereprendezésre volt szükség - az átadásra azonban várhatóan 2019-ben kerül sor. Ebben az esztendőben az önkormányzat harminc millió forintot különített el erre a célra- mondta el Ughy Attila polgármester a Rádió Orient műsorában.

(orientpress.hu)

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu