Megújuló intézmények

ovoda03_bent.jpgTavaly nyáron döntött a képviselő-testület arról, hogy az önkormányzat vállalja az önrészt a Bókay Árpád Általános Iskola energetikai korszerűsítéséhez. Az elmúlt egy évben a kerület sikeresen vett részt KEOP-pályázaton, sőt már a közbeszerzési eljárás is lezajlott.

Mostani határozatában a testület jóváhagyta a projektet, így 2018 elejére megújul az iskola. A beruházás keretében többek között hőszigetelik a homlokzatot, a padlás- és a pincefödémet, kicserélik a külső nyílászárókat, valamint napelemeket és naperőművet telepítenek.

Hasonló a helyzet a Pestszentimrei Micimackó Bölcsődével, amelynek 1975-ben felhúzott épülete mára a folyamatos karbantartás ellenére elavulttá vált. Itt is szükség van a homlokzat és a pincefödém szigetelésére, a lapos tető felújítására, és itt is elhelyeznek napelemeket, illetve naperőművet. Ezek a munkálatok a tervek szerint már októberre befejeződnek.

Más a helyzet az 1970-ben épült Pestszentlőrinci Csiga-biga Bölcsődével, amelyben az elmúlt negyven évben nem hajtottak végre jelentősebb karbantartási munkálatokat, és amelynek felújításához nem sikerült külső forrást találni. Így az önkormányzat egészében maga fedezi a korszerűsítést, amelynek keretében szigetelik a homlokzatot és a padlásfödémet, nyílászárókat cserélnek, s új fűtési rendszert alakítanak ki.

Megújul a Pestszentlőrinci Lurkó-liget Óvoda is. A beruházásra is Kucsák László országgyűlési képviselő munkájának köszönhetően jut központi forrás. Ebben az esetben nem energetikai korszerűsítésről, hanem kapacitásbővítésről van szó. Az óvoda emeletráépítéssel bővül, tornaszobát, foglalkoztató- és fejlesztőhelyiséget kap.

bp18.hu

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu