Múzeumok Éjszakája: rendkívüli járatokat indít a BKK

muzeum_kint-2-470x330.jpgJúnius 24-én ismét Múzeumok Éjszakája lesz Budapest több kerületében is (a miénkben egyelőre nem tudni, hogy hol), ezért a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) különleges éjjeli járatokat indít.

A BKK rendkívüli járatai június 24-én, szombaton este 6 órától vasárnap virradó éjjel fél 3-ig közlekednek a fővárosban, összekötik a múzeumokat. A kisföldalatti késő este a szokásosnál sűrűbben, 5 percenként jár majd, és több busz is gyakrabban fordul meg a megállókban, a következő jelzésű járatokról van szó:

907-es
908-as
914-es,
923-as
934-es
950A
973
990

A “Múzeumbuszokat” nem bérletekkel és vonaljegyekkel, hanem a rendezvényre szóló karszalaggal lehet használni, a karszalagokat a BKK Ügyfélközpontjaiban és egyes kiemelt jegypénztárakban is meg lehet venni.

A BKK az MTI-n keresztül felhívta a figyelmet arra is, hogy szinte minden belvárosi múzeum közelében van MOL Bubi gyűjtőállomás, és mivel már kellemes az idő az esti órákban is, a múzeumokat érdemes kerékpárral meglátogatni – már csak azért is, mert aki így tesz, az kedvezményes áron juthat hozzá a “Múzeumi MOL Bubi bérlethez”.
 
A rendezvény napján elindulnak a BKK nosztalgiajáratai is, kora délutántól a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között a 436-os favázas nosztalgia villamos közlekedik a Duna villamos vonalán, és szintén a Jászai Mari térről indul a Hófehérke nosztalgiahajó. Június 24-én tehát érdemes lesz kimozdulni a kerületből, a programokról ezen a linken olvashatják a részleteket.

A szervezők azt írták a honlapon, hogy a programban részt vevő múzeumok névsora folyamatosan bővül, ezért nem kell megijedni, ha még nem találnak XVIII. kerületi múzeumot a listán. A tavalyi Múzeumok Éjszakáján például több helyre is el lehetett látogatni Pestszentlőrinc-Pestszentimrén belül (például a Múzeumsarokba és a KÖKI terminál kiállítótermébe is), ezért elképzelhető, hogy idén is ez lesz a helyzet, csak még egy kicsit várnunk kell a bejelentésre.

(tovabb18.hu)

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog