7 ok, ami Botka bukását okozza

d_sos20170118026-800x565.jpgAz MSZP utolsó reményeként is emlegetett Botka László hibát hibára halmoz, amióta megválasztották a párt miniszterelnök-jelöltjének. A szocialista párt ráadásul négy éve nagyjából egymillió szimpatizánssal rendelkezett, ami mára körülbelül 600 ezer fős táborra apadt.

De nézzük csak egyenként meg Botka László baklövéseit!

1. Összefogás helyett cicaharc

Botka nem csupán az MSZP, hanem az egész baloldal miniszterelnök-jelöltje szeretett volna lenni. Ehhez képest senki sem állt be mögé, sőt Gyurcsány Ferenccel és a DK-val egyenesen háborúban áll. Pedig a szocialista választók egy része is összefogást szeretne a DK-val.

2. Saját múltját is megtagadta

Úgy beszél a 2010 előtti időszakkal történő szakításról, hogy közben egyik meghatározó alakja volt annak, a döntéseket támogatta, Gyurcsány Ferenc mellett is számtalanszor kiállt, így bármikor a szemére vethető korábbi Gyurcsány-pártisága.

3. Botrányos ügyek

Nem tanulva a korábbi hasonló esetekből, többszörösen kellemetlen helyzetbe került hiányos vagyonbevallása miatt. Ez komoly támadási felületet jelent. Emellett a Szeviép-ügy Bajnai Gordon Hajdú-Bét-ügyéhez hasonló problémát jelenthet számára.

4. Kerítést bontana

A magyar kormány bevándorláspolitikáját a magyarok kétharmada, de még a baloldali szavazók 42 százaléka is támogatja. Ehhez képest Botka előbb a Reutersnek adott interjúban, majd Brüsszelben is a kerítés lebontásáról beszélt. Ezzel még saját pártja sem ért egyet, így Botka kínos magyarázkodásba kezdett.

5. Keresi Soros György kegyeit

Komoly baklövés, hogy Botka László Soros Györggyel egy időben tartózkodott Brüsszelben. Ugyan tagadta a „szerencsés véletlent”, azonban másnap ígéretet tett a Soros-egyetemet is érintő jogszabályok, illetve a civiltörvény visszavonására.

6. Médiabojkott

Azzal, hogy az MSZP nem hajlandó a Botka László vagyonosodásával, illetve korrupciógyanús és egyéb, személyét érintő ügyekkel foglalkozó sajtótermékeknek választ adni, azt a látszatot keltheti a választókban, hogy nincs magyarázatuk az ügyekre.

7. „Fizessenek a gazdagok”

Félelmet kelthet a középosztályban a „Fizessenek a gazdagok” szlogen. Felveti ugyanis a kérdést, hogy kik is a gazdagok, és vajon a ma éppen még nem gazdagok holnap nem számítanak-e annak. Ezenkívül előkerült Rákosi Mátyás egyik 1947-es beszéde, amiben szintén azt mondja: „fizessenek a gazdagok”.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog