Biztonságosabb lépcső a pestszentlőrinci piacon

12249892.jpgKarácsony előtt az önkormányzat átadta a pestszentlőrinci piac előtt felújított lépcsőt. Ezáltal az eddigiekhez képest a bevásárlás biztonságosabb, kényelmesebb lett, illetve akadálymentes és szebb is.

A pestszentlőrinci piac vásárlói számára régóta problémát jelentett főleg az idősek és a kisgyermekesek számára a kiöregedett, nem biztonságos lépcső amely a vásárcsarnokhoz vezetett mindeddig a Balassa Bálint és a Haladás utca közötti szakaszon. A munkálatokat november közepén kezdték el, amely nem tartott sokáig, hiszen december 15. óta már az új lépcsőn keresztül érik el a vásárlók a vásárcsarnokot. Sőt az akadálymentes feljáróknak köszönhetően már babakocsival, kerekesszékkel vagy éppen kerekes bevásárlótáskával is könnyedén megközelíthető a bejárat.

 

Mindez azonban egy nagyobb területrendezésnek a része. Ugyanis a piachoz közeli lakóövezet gyors fejlődése szükségessé tette a Szent Lőrinc sétány környékének az átalakítását. A BP18 információi szerint a beruházás keretében tervezett új burkolatnak köszönhetően a gyalogosok és a karbantartó járművek is könnyebben közlekedhetnek majd a piac és az Üllői út közötti területen. A burkolattal egy időben létrehozandó elvezetőrendszer meg fogja akadályozni a csapadékvíz felgyűlését, a kiültetendő virágok pedig még esztétikusabbá teszik a környezetet. A beruházás végén tehát nem csupán jobban megközelíthető piactér jön létre, hanem a szépen fejlődő kerület egészéhez is méltó környezet.

 

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu