A baloldali ellenzéki politikai céljait szolgálta a Tanítanék Mozgalom keddi akciója

12494697_1071803389551084_1959286476385280162_n.jpgAmit eddig csak sejteni lehetett az kedden egyértelműen bizonyossá vált. Ahogy az ország egyes pontjain úgy a XVIII.kerületben is nagyrészt baloldali ellenzéki politikusok ( Varjú László a DK parlamenti képviselője, Ferencz István a DK önkormányzati képviselője és természetesen a több pártot is megjárt Petrovai László a PM önkormányzati képviselője), illetve szimpatizánsaik vettek részt a Pukliék által meghirdetett "tanársztrájkon".

A történésekből megállapítható, hogy az mindenről szólt csak arról nem amiről ténylegesen kéne vagyis az oktatás helyzetéről. Az egyórás munkabeszüntetés a megegyezésben leginkább ellenérdekelt baloldali ellenzéki politikai céljait szolgálta. Szerencsére a pedagógus társadalom többsége nem volt hajlandó részt venni az akcióban és inkább hivatásának élt azaz tanított. Különben is az akció maga a totális bukás ellenzéki oldalról nézve, mivel 5875 iskolából a legmerészebb becslések szerint is 250-ben volt sztrájk.

Ennek ellenére nem állítjuk, hogy minden tökéletesen működik az oktatás területén. Bizony vannak hibák, problémák amelyet meg kell oldani, de azt csakis tárgyalás útján lehetséges az érintett felek együttműködése által. Úgy nem lehet senkivel tárgyalni, hogy hangoztatom tárgyalási szándékomat, de azokon nevetséges indokok okán nem veszek részt, ahogy a Tanítanék Mozgalom teszi.

Szerencsére a pedagógusok és a kormány között, az oktatási rendszer átalakításáról szóló tárgyalások jól haladnak. Már számos olyan javaslat fogalmazódott meg az egyeztetések során, amely előremutató és az oktatás területén tapasztalható problémák megoldását szolgálhatják. Gondolunk itt a pedagógusminősítésire a nyugdíj előtt álló tanárok ügyére, emellett pedig folytatódik a pedagógusbér-emelés és az állami fenntartó szervezetének átalakítása is.