Pályázz az Erzsébet-program táboraira!

tabor_nagy.jpgMegnyíltak az Erzsébet-program gyermektáborozási pályázatai. Az április 14-én meghirdetett táborozási lehetőségek, most mintegy ötvenezer gyermek számára biztosítanak kedvezményes üdülést tavaszi, nyári és őszi turnusokban.

A 2016-os évben is közel százezer gyermek táborozására kínál lehetőséget az Erzsébet-program az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított támogatásból. Az előző évekhez képest változást jelent, hogy a pályázatokat a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kezeli. Az e héttől elérhető pályázatok jelenleg ötvenezer rászoruló gyermek tavaszi, nyári és őszi táborozására kínál lehetőséget, sőt, az év során további új felhívások megjelenése is várható.

A kormány által támogatott kedvezményes üdülési program pályázatai egyéni vagy csoportos pályázatok keretében nyújtanak kedvezményes üdülést tavaszi, nyári és őszi turnusokban gyerekek számára.

A Tavaszi kalandtábor közel tízezer tanulónak kínál kikapcsolódási lehetőséget Fonyódligeten és Zánkán május 16. – június 4. között; hat turnusban; hétfő-szerda, csütörtök-szombat érkezés-távozással. Pályázni 2016. április 29-ig lehet.

A nyári egyhetes, tematikus és speciális Erzsébet-táborok hozzávetőleg harmincezer hazai és külhoni gyermek Balaton partivagy az erdélyi ivói Erzsébet-táborban eltölthető üdülésére nyújt lehetőséget. A június 19. – augusztus 26. között; tíz turnusban; vasárnapi érkezéssel, pénteki távozással igénybe vehető nyaralás pályázatának leadási határideje 2016. április 25.

Az Őszi kalandtáborban pedig szintén mintegy tízezer iskolás választhatja a program nyújtotta lehetőségeket kedvezményes csoportos kirándulás formájában, a Balaton partján szeptember 5-28. között; hét turnusban; hétfő-szerda, csütörtök-szombat érkezés-távozással. Jelentkezni 2016. április 25-ig lehet.

A tematikus táborok akárcsak az előző években, kiváló szakmai vezetők bevonásával valósulnak meg. Idén is a gyerekeket segíti Szávay Ágnes (tenisz), Martinek János (öttusa), Erdei Zsolt Madár (boksz), Vincze Ottó (labdarúgás), Letenyei Gábor (néptánc), Komáromi Tibor (birkózás), Szalay Marianna (színművész), Hadfi Dániel (cselgáncs), Kurdi Gábor (népzene).

A kormány által támogatott kedvezményes üdülési program pályázat kiírásai elérhetők az Erzsébet-program honlapján, ahol nem csak tájékozódásra van lehetőség, de elektronikus pályázat benyújtására is.