Bemutatkozott az új rendőrkapitány

rendorkapitany01_bent.jpgA kerületi képviselő-testület legutóbbi ülésén átvette a kinevezését az új rendőrkapitány. Politikai hovatartozástól függetlenül minden képviselő támogatásáról biztosította Minyóczki Árpádot.

Minyóczki Árpád úgy gondolja, hogy nagyon nagy szükség van arra, hogy a lakosság felé nyitni tudjanak. Ennek érdekében az elmúlt 2 hónap során végigjárták a nyugdíjas gondozóházakat, illetve több bűnmegelőzési előadást is tartottak. Sőt a rendőrség igyekszik minden olyan rendezvényen megjelenni , ahol lehetőségük van párbeszédet folytatni a helyiekkel, hogy igenis segítsék a munkájukat, mivel csak információk alapján tudnak dolgozni, minél több a rendelkezésre álló információjuk annál eredményesebben tudnak dolgozni.

Az új rendőrkapitány kinevezése mellett a képviselő-testület elfogadta a XVIII.kerületi Rendőrség előző évi beszámolóját. Bár 3100-ról 3900-ra emelkedett 2014-hez képest 2015-ben az elkövetett bűncselekmények száma , mégis a kiemelt súlyos a lakosság biztonságérzetét leginkább befolyásoló cselekmények ötödével csökkentek a kerületben. A statisztikai adatok sajnos egy laikus számára nagyon megtévesztőek, de ha jobban a számok mögé tekintünk akkor láthatjuk, hogy felére csökkent a gépkocsilopások száma, felére csökkent a lakásbetörések száma és ezek mind olyan jellegű adatok, amelynek következtében az emberek biztonságérzete emelkedik.

Igen előfordul, hogy a testisértések száma nő, de azok nagyrészt nem olyan helyszínen történik, ahol a lakosság biztonságérzetét befolyásolná. Ugyanis a tapasztalatok szerint az ilyen cselekmények rendszerint családon belül, családi rendezvényen vagy olyan esemény során történik, amely nem érinti közvetlenül a polgárokat.

 A rendőrkapitány az egyik legfontosabb feladatának tekinti a jövőre nézve a közterületen elkövetett garázdaságok megfékezését és ennek érdekében igyekeznek úgy szervezni a szolgálatot, hogy minél nagyobb energiát tudjanak ezekre a területekre is fordítani.

 A XVIII.kerületi önkormányzat évek óta éves szinten 130 millió forinttal támogatja a helyi rendőrség működését.

 

-GOBÉ-