Közel hetven tűzoltó fékezte meg a Fáy utcai tüzet hétfő este

2016071890.jpgÓriási kiterjedésen lángolt órákon át hétfőn egy használaton kívüli, körülbelül ezer négyzetméter alapterületű gyárépület Budapest XVIII. kerületében, a Fáy utcában.

A tűz következtében az eredetileg háromszintes épület tetőszerkezete és mindegyik szintje beomlott – közölte honlapján a katasztrófavédelem.

A helyszínre tizennyolc járművel érkeztek ki a főváros hivatásos tűzoltói, köztük a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, három létrás jármű, a katasztrófavédelmi mobil labor, egy vízszállító jármű és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata is.

A helyszínen dolgozó mintegy hatvan tűzoltó több órás munkával, összesen tizennégy vízsugárral oltotta el a lángokat. A gyárépület mellett három létra is a magasba emelkedett, ezekről a tűzoltók egy-egy vízágyúval, a magasból is támadták a tüzet, miközben az oltáshoz szükséges plusz vízmennyiséget a fővárosi és a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók, valamint a délegyházi és a rózsadombi önkéntes tűzoltók vízszállító járművei ingázva szállították az egységeknek.

A lángok eloltása után a tűzoltók megkezdték a romok átvizsgálását. Elsődleges információink szerint senki nem sérült meg.

MTI