Modern ovi lett a régi Vadvirágból

vadvirag_kint-470x330.jpgTágas, világos tornaszobában mozoghatnak ezentúl a pestszentlőrinci Kerekerdő Óvoda Vadvirág tagóvodájába járó gyerekek, az új fejlesztőszobák pedig az egyéni, valamint kiscsoportos foglalkozásoknak adnak minden igényt kielégítő helyet. A Martinovics téren álló óvoda egy teljes felső szinttel gyarapodott, emellett kívül belül teljesen megújult.

A beruházás közel 100 millió forintos költségvetését teljes egészében a XVIII. kerületi önkormányzat teremtette elő. Ughy Attila polgármester az október 6-i átadón ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a felújított intézmény a kerületi gyerekeknek készült, és elsősorban a kerületi adófizetőknek köszönhetően. A modernebbé vált külső megjelenésről szólva a polgármester hozzátette, hogy a modern építészet akkor lesz elfogadott, ha az épületek az újdonságokkal együtt illeszkednek a környezetükbe. Fontos, hogy azok, akik naponta látják, használják ezt az óvodát, egy modern, de szerethető épülettel éljenek együtt.

Kellett a bővítés

Személyes gyerekkori élményeiről is beszélt Dömötör István alpolgármester, aki annak idején ugyancsak a Vadvirág óvodába járt kisgyerekként.

A szomszéd utcában nőttem fel, és emlékszem, milyen büszke volt mindenki, köztük a szüleim is arra, hogy helyi összefogásnak köszönhetően felépült a régi óvoda. Az épület az azóta eltelt évek során elhasználódott, kicsi lett, és közel 10 éve elkezdtünk azon gondolkodni, hogy miként lehetne felújítani, bővíteni – emlékezett az alpolgármester.

Az évtizedes munka beérett, és október második hetében újra birtokba vehették az óvodát a gyerekek.
Szükség volt erre a fejlesztésre, hiszen Erzsébet-Bélatelep fejlődő településrész. Sok a gyerek, egyre több fiatal pár költözik ide, és nagy a gyermekvállalási kedv, és ezt az intézményrendszernek is követnie kell.

vadvirag03_bent.jpg

Több a lehetőség

A felújítás során szinte teljesen újjáépült az óvoda. A régi épületből lett alsó szint esztétikailag és gépészetileg is megújult. A felső szinten található az új tornaszoba, a fejlesztőszobák, illetve az irodák és kiszolgáló helyiségek, öltőzők, zuhanyzók.

A csoportszobák, a fejlesztő- és a tornaszoba berendezését, színvilágát is mind a gyerekek igényei szerint alakítottuk ki munkatársaimmal – mondta érthetően büszkén Kékesi Szilvia intézményvezető. – Az új helyiségek lehetőséget adnak az egyéni és kiscsoportos fejlesztésre, felzárkóztatásra, tehetséggondozásra. – Nem csak az a fontos, hogy a gyerekek a saját maguk által elérhető legmagasabb szintre jussanak el az óvodai környezetben, hanem az is, hogy felfedezzük a tehetséges gyerekeket. A kiscsoportos és egyéni foglalkozás erre kitűnő lehetőséget ad.

Az óvodavezető elmondta, hogy a felzárkóztató foglalkozásokon logopédiai és részképesség-problémák javítására van lehetőség, a tehetséggondozás során pedig elsősorban a gyerekek kreativitását tudják fejleszteni.

(bp18.hu-Puskás Attila)