Magas rangú kitüntetést adtak át Pestszentlőrinc korábbi plébánosának

lead_800x600.jpgA Magyar Érdemrend tiszti keresztjével tüntették ki nemrég Varjú Imrét, nyugalmazott plébánost október 23-án a XVIII. kerületi Mária Szeplőtelen Szíve Plébániatemplomban. Az ünnepélyes átadóról képgaléria is készült, összesen 56 fotót tettek közzé, ez a szám egy gyönyörű véletlen egybeesés a nemzeti ünnepünk évszámával.

Az elismerést Surján László európai parlamenti képviselő adta át Áder János nevében Varjú Imrének, aki 25 évig volt plébános Pestszentlőrincen, és nyugdíjas papként most is ott szolgál az Ibolya utcai Szent József-kápolnában.

A köztársasági elnök maga döntött úgy, hogy Varjú Imre a saját közösségében kapja meg a kitüntetést, ami így az egész közösséghez szól. Azt az üzenetet hordozza, hogy itt van köztünk valaki, aki nagy érték.

„A kitüntetést az 1956-os szabadságharc forradalmárainak odaadó lelki gondozásával induló hat évtizedes, rendkívüli elhivatottságban megélt papi szolgálatáért, valamint a Budavári Nagyboldogasszony-plébániatemplom műemlékvédelmi és szakrális szempontból is kivételes rekonstrukciójának létrejötte érdekében végzett meghatározó tevékenysége elismeréseként adományozta neki Áder János köztársasági elnök” – írták a magyarkurir.hu-n.

Szarvas Attila, a XVIII. kerületi alpolgármester köszöntőt mondott a rendezvényen. Kiemelte: fontos, hogy a fiatalabbak is megismerjék a titkot, ami lehetővé tette 1956 csodáját.

A galériát ezen a linken tekinthetik meg.

(tovabb18)

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu