Már lehet jelentkezni a XVIII. kerületi ingyenes képzésekre

13kerkepzesiroda.jpgNovember elejétől lehet jelentkezni Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc‒Pestszentimre Önkormányzatánál a 2016 decemberében kezdődő ingyenes, munkaerőpiaci felzárkóztatást segítő, friss tematikájú képzésekre.

 A képzéseknek a XVIII. kerület Üllői út 317. szám alatti, frissen kialakított Képzéskoordinációs Iroda ad majd otthont, melyet szerdán ünnepélyes keretek között adtak át. A budapesti nemzetközi repülőtérre épülve a helyi gazdaságfejlesztés ösztönzése új munkaerő-piaci szolgáltatásokkal Budapest 18. kerületében és Vecsésen a „Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014” keretében támogatott projekt során megvalósított Képzéskoordinációs Iroda átadásán Olav Berstad, Norvégia magyarországi nagykövete is köszöntőt mondott. Örömét fejezte ki, hogy ez a projekt egy széleskörű partnerséggel valósult meg, amelyben a résztvevők a jövőt is tartalmasan, szoros összefogásban tervezik. Beszédében hangsúlyozta, hogy ebben a projektben különösen figyelemre méltó három kulcskifejezés és a hozzájuk kapcsolódó projektben megfogalmazott cselekvések. Ez a három kiemelt fogalom a tudás, a repülőtér és a foglalkoztatás.

A Miniszterelnökség képviseletében Savanyú Adrián főosztályvezető elmondta: A Kapacitásfejlesztés és intézményi együttműködési program keretében nyílt pályázaton 8 önkormányzat – köztük a XVIII. kerület – pályázott sikeresen, és összesen mintegy 2,4 milliárd forintnyi támogatás került kiosztásra. Örömmel tapasztaljuk, hogy a viszonylag rövid megvalósítási idő ellenére a nyertes önkormányzatok minden erőforrásukat megmozgatták és megmozgatják annak érdekében, hogy sikeres legyen a projektek végrehajtása. Ennek egyik legjobb példája a XVIII. kerület önkormányzata, hiszen már most, 2016 novemberében itt állhatunk a Képzéskoordinációs Iroda megnyitóján.”

 A projekt elsősorban a XVIII. kerület és Vecsés területén működő, a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérhez kötődő gazdaságfejlesztést és a helyi foglalkoztatás ösztönzését célozza meg új és innovatív szolgáltatások bevezetésével, amelynek fontos része a ma átadott képzéskoordinációs iroda létrehozása is.

Ez az iroda folyamatos, a piaci igényekhez igazodó, iskolarendszeren kívüli, az élethosszig tartó tanulás koncepciójához illeszkedő képzési kínálatot nyújtja.

A hamarosan induló ingyenes képzésekkel kapcsolatban minden fontos információ, valamint a jelentkezési felület elérhető a folyamatosan frissülő, kizárólag a projekt céljából létrehozott internetes honlapon. A projekt hat magyar partner és a norvégiai Lillehammeri Egyetem együttműködésében valósul meg.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu