13-15 milliárd forint marad az internetezők zsebében

2014-05-26-internet2_0.jpgJanuár 1-jével 27-ről 18 százalékra csökken az internet-előfizetés áfája, és ezzel egyhavi előfizetési díj spórolható meg jövőre. 

Az év közepén a kormány olyan javaslattal fordult az Országgyűléshez, amely az internetezés áfájának csökkentését tartalmazta, és a parlament nagy többséggel elfogadta az erről szóló törvényt, amely már hatályba is lépett. Korábban az internetezésről tartott nemzeti konzultáció során az egyik kérdés arra vonatkozott, hogy a polgárok mely intézkedést tartják a leghelyesebbnek azért, hogy minél olcsóbb legyen az internet Magyarországon, és a legtöbben az áfacsökkentést mondták. A változás nemcsak a sok millió már internetező magyar polgárnak jó, hanem azoknak is, akik csak most, az áfacsökkentés eredményeként jutnak hozzá az internethez. Amióta az internet rendelkezésre áll, most lesz a legkisebb a szolgáltatás áfája.

A jövő év elejétől az internetezők zsebében összességében 13-15 milliárd forint marad, ennyivel kevesebb adót kell majd befizetni az internethasználat után,ami azt jelenti, hogy 2017-ben egyhavi előfizetési díjat lehet megspórolni azzal, hogy ugyanazért a szolgáltatásért kevesebbet kell fizetni.
Ez a intézkedés javítja az ország versenyképességét, hiszen a gazdaság működése nem képzelhető el az internet széleskörű használata nélkül.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu