Elindult közterületeink síkosság mentesítése

so1.jpgAz idei év első hete meghozta a havas, hófúvásos időjárást, de az utakon ez még szerencsére nem okoz komolyabb fennakadásokat kerületünkben. Társaságunk  idén is az  úttörvény rendelkezései szerint a „Téli intézkedési terv”alapján kezdte meg a kerület  önkormányzati kezelésében lévő 255 km aszfaltút és 16 km földút, valamint a kiemelt közterületi járdaszakaszoknak, köztereknek, sétányoknak és az önkormányzati intézmények környezetében lévő járdaszakaszok rendeltetésszerű, balesetmentes közlekedésre alkalmas, azaz  szükség esetén hó- és jégmentes állapotának biztosítását.

Az utak megtisztítását három nagy teljesítményű, tolólappal ellátott hóeltakarító gépünk végzi, ebből két gép sószóróval is felszerelt. Emellett egy kisebb hótoló- és  szórógép is rendelkezésünkre áll a lakótelepi szűkebb utak síkosság mentesítésére. A sószóró anyagot a megszokott módon a Fővárosi Közterület Felügyelet biztosítja számunkra.

A járdák hó- és jégmentesítésére 2 db gépünk állt üzembe, melyek szóró berendezéssel is rendelkeznek. Ezekhez az előírásoknak megfelelően, kizárólag környezetbarát jégmentesítő anyagot használunk.

Társaságunk mindent megtesz a közterületeken a téli közlekedési feltételek biztosítására, de idén is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ebben szükség van a lakosság segítségére is, hiszen a balesetek megelőzése érdekében a lakóházak előtti járdaszakaszok takarítását a törvényi előírásoknak megfelelően a tulajdonosoknak, a társasházak esetében a lakóközösségek képviselőinek lesz majd a kötelessége elvégezni.

Forrás:varosgazda18.hu (Kappel Viktor)

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu