A BKK újra összeköti Ferihegyet a belvárossal

malevbusz_bent.jpgHamarosan új buszjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ, összekötik a repteret a Deák Ferenc térrel, így azok, akik a belvárosban élnek, átszállás nélkül, kényelmesen juthatnak el a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre.

Az új járattal visszacsöppenhetünk kicsit azokba az időkbe, amikor még a Malév logókkal és színvilággal ellátott buszok járták a belvárost, ahonnan átszállás nélkül, bőröndjeinkkel együtt utazhattunk a repülőgépig. A BKK ezt az űrt pótolja ki az új busszal, amelyről a keddi sajtótájékoztatón kiderült minden fontos részlet. Már tudjuk, hogy 100E-nek hívják majd, a Lánchíd és a Parlament sziluettje lesz rajtuk, és dugók nélkül akár 35 perc alatt elvisznek majd a reptérről a belvárosba.

A járat egyik végállomása a Deák Ferenc téren, a Városháza tér mellett (a 9-es busz megállója az Astoria felé) lesz, a másik pedig a reptéren, a már létező 200E busz megállójában lesz. Légkondícionáltak, akadálymentesek, és a VT Arriva üzemelteti majd őket.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese a sajtótájékoztatón elmondta, hogy jelentősen megnőtt a Liszt Ferenc reptér forgalma, egyre többen repülnek Magyarországról külföldre és fordítva, ezt a keresletet próbálják meg most még jobban kielégíteni. 

A 100E busz július 8-án indul először, egyetlen “középső” megállója lesz, a Kálvin téren, illetve abban az esetben, amikor a metró nem jár, az Astorián is vesz fel utasokat. A legnagyobb előnye, hogy anélkül visz ki a reptérre, hogy át kelljen szállni más járatra.

A 100E 900 forintos jeggyel vehető majd igénybe, a 200E működését nem befolyásolja: az ugyanolyan sűrűn jár majd, és ugyanúgy igénybe vehető 350 forintos vonaljeggyel is akár.

Az első járat reggel 4-kor indul a belvárosból, éjjel fél 12-kor lehet elkapni az utolsót. Az ellenkező irányban, tehát a reptérről reggel 5-kor indul busz először, és hajnali fél egykor szállít utasokat az utolsó. 

(tovabb18.hu)

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog