Vegyen részt a Településképi Arculati Kézikönyv készítésében!

16114039_1250457238366994_7211607265260553524_n.jpgBudapest Főváros XVIII. kerülete a településképi törvény értelmében Településképi Arculati Kézikönyv készítésébe kezdett. Az Arculati Kézikönyv elsősorban a lakosság és a döntéshozók tájékoztatását segítő, szemléletformáló eszköz. Célja, hogy lényegre törően, mindenki számára érthető módon mutassa be a kerület építészeti arculatát meghatározó jellemzőket, épített és természeti értékeket, valamint a közös lakókörnyezet minőségi alakításával kapcsolatos elvárásokat, javaslatokat. Leegyszerűsítve a kézikönyv összegyűjti a település helyi építészeti stílusjegyeit és azokat a minőségi elvárásokat, melyeket egy építkezésnél figyelembe kell venni. Az elkészült kiadvány közérthető formában, jó példák bemutatásával segítséget nyújt az építtetők és építészek számára is annak érdekében, hogy esztétikus otthonok és épületek alakulhassanak ki.



Az Arculati Kézikönyv készítésénél kiemelten fontos szempont, hogy azt széles körű helyi támogatás övezze, hiszen hosszú távon befolyásolja a település épített és természeti környezetének alakulását, így a település életét, a helyi lakosság lakókörnyezetét. Ezért készítésébe be kell vonni a lakosságot, hogy érdemi módon beleszólhassanak otthonuk, környezetük alakításába. A Kézikönyv kidolgozásához elengedhetetlen, hogy minél pontosabb képet kapjunk közös településünk településképet meghatározó adottságairól, ennek megismerésében, pedig leginkább a helyi lakosok tudnak segítséget nyújtani.

Amennyiben tehát fontosnak tartja otthonának, környezetének alakulását, alakítását, úgy a Településképi Arculati Kézikönyv készítésével kapcsolatos véleményét, észrevételeit, ötleteit küldje el az arculati@bp18.hu e-mail címre! Szívesen várunk fényképeket értékesnek ítélt építészeti részletekről, terekről, utcákról, egyedi/követendő/kortárs épületekről. Fontos, hogy a fényképek küldésénél a szövegben jelöljék meg, hogy hol található a fényképezett objektum.

(bp18.hu)

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu