Gyurcsányék nem kérnek Botkából

gyurcsany_botka.jpgAz MSZP elnöksége épphogy teljes mellszélességgel beállt Botka László baloldali miniszterelnök-jelöltsége mögé, a Demokratikus Koalíció (DK) máris nekiment Szeged szocialista polgármesterének. Az ok nyilvánvaló, Botka ugyanis egyértelművé tette, hogy nem szívesen látná Gyurcsány Ferencet az általa sürgetett közös listán.

 

A DK-hoz köthető Nyugati fény című blog internetes szavazást tartott. A résztvevők szerint Gyurcsány Ferenc a legalkalmasabb arra, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje legyen.Az internetes oldal azért indította a szavazást, mert szerintük a pártok még sokáig eltötyörésznek majd az előválasztással.

 

Mindeközben az Együtt elnöke is közölte, hogy nem kérnek az MSZP miniszterelnök-jelöltjéből. Szigetvári Viktor Facebook-oldalán azt írta: „Botka Lászlóval az Együtt közösen kormányoz Szegeden. Van tehát vele közös munka, együttműködés, ugyanakkor azt nem tudom elképzelni, hogy ő legyen az Együtt miniszterelnök-jelöltje.”

A helyzetet még érdekesebbé teszi, hogy a DK elnökével való közösködést mind többen utasítják el a balliberális oldalon, köztük Szigetvári Viktor is. Az Együtt elnöke a közelmúltban jelentette ki, hogy „a mi politikai identitásunkkal ellentétes, hogy a megosztó Gyurcsány Ferenccel közös listán induljunk” Ezért a párt önállóan akarja megméretni magát 2018-ban. Szigetvári ugyanakkor beszélt arról is, hogy szerinte egy előválasztás „megoldhatná a Gyurcsány-kérdést is.

Sőt októberben az LMP társelnöke arról beszélt, hogy „Gyurcsány Ferenc jelenléte a magyar politikában egy nagyon komoly probléma”. Szél Bernadett szavai szerint „a Gyurcsány-kormány Magyarországon olyan sebet okozott, ami által megkaptuk Orbán Viktort a kétharmaddal”.

A baloldali együttműködés kapcsán a hvg.hu korábban úgy fogalmazott: az összefogás egy gondosan eltervezett káosz. Az egész nem szól másról csakis arról, hogy egyes baloldali politikus jó fizető álláshoz jussanak a 2018-ban megalakuló új Országgyűlés tagjaiként. A kormányváltásra a mai baloldalnak nincsen esélye.

Ezt persze nagyon jól tudják a pártok vezetői, de ezt nyilvánosan nem hangoztatják, mivel akkor az egyre fogyatkozó táboruk lelkesedését mindörökre elveszítenék. A látszatot így fenntartják, egyezkednek tárgyalnak De ezek a tárgyalások valójában arról szólnak, hogy kik lesznek azok a politikusok, akik az MSZP-DK lista előkelő helyeit fogják megkapni és ezáltal bekerülhetnek a választások után a törvényhozásba.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu