Az év első újszülöttjeit köszöntötték

ujszulott_kint-2-470x330.jpgAz idei év XVIII. kerületi első lány és fiú újszülöttjét is köszöntötte Kucsák László országgyűlési képviselő és Dömötör István alpolgármester január 30-án. A Havanna-lakótelepen élő Terplán Kinga Orsolyát és az Alacska lakótelepi egyik családba érkezett Patakfalvi Eriket ajándékcsomaggal látogatták meg. A csomagban pelenka, kis zokni, kiscipő és ruhácska volt.

 

Erik január 1-jén éjfél után 1 órával született, és van egy 7 éves bátyja, aki édesanyja elmondása szerint először picit féltékeny volt a kistestvérre, de most már nagyon örül neki. Az egy órával Erik után megszületett Kinga Orsolyának két nővére van – 6 és 9 évesek -, akik nagyon várták már testvérük megszületését. A babák jól vannak, az étvágyuk megfelelő és éjszaka sem riasztják fel sírással a kelleténél többször szüleiket.

Dömötör István az ajándékcsomagok átadását követően elmondta, hogy nem sok hiányzott ahhoz, hogy a kerületben szülessen meg országosan az idei első gyermek. A babák felköszöntéséről szólva az alpolgármester kiemelte, hogy a kormányzattal egyetértésben a kerületi önkormányzatnak is nagyon fontosak a családok.

Fontosak tartom én is a házasságkötést férfi és nő között, és természetesen örülök annak, ha a kerületi családokban is gyermek születik. Több mint egy éve zajlik a babakelengye programunk, aminek során a pestszentlőrinc-pestszentimrei újszülötteket a védőnői hálózat segítségével egy-egy kezdő babaápolási csomaggal látjuk el. A kerületben 800 és 1000 újszülött érkezik a családokba évente.

Kucsák László ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a magyar kormányzat több intézkedéssel is támogatja a gyermekvállalást, a családok bővülését.

A növekvő születésszámot, ezzel együtt a nemzet gyarapodását is szolgálja többek között a családi adókedvezmény, ami idén ismételten jelentős többletként jelenik meg a családok kasszájában. Ugyancsak meg kell említeni a családi otthonteremtési kedvezményt, ami a lakatással együtt azt segíti, hogy minél kedvezőbb feltételek mellett vállalhassanak a szülők gyermekeket.

bp18.hu

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu