E-töltőállomás Ferihegyen

elektromos_kint-470x330.jpgElektromos taxiknak kialakított töltőállomást adott át a Budapest Airport és a Főtaxi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A fejlesztés szép példája annak, hogy nemcsak az állam és az önkormányzatok, hanem a vállalkozások is sokat tehetnek a környezetbarát technológiák elterjedéséért. A Főtaxi arra számít, hogy flottájában a jövőben egyre nő majd az elektromos autók aránya.

A Főtaxi, mint a környezetvédelem, az e-mobilitás és az innováció iránt elkötelezett magyar vállalkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ún. puffer parkolójában egyszerre két autó „tankolására” alkalmas ABB villámtöltőt helyezett üzembe. A fejlesztés a Budapest Airporttal együttműködésben valósult meg. A villámtöltő kiépítéséhez szükséges infrastrukturális beruházást a repülőtér üzemeltetője, míg a berendezést, annak telepítését és üzemeltetését a Főtaxi finanszírozta.

Az ABB Terra 53 CJT típusú villámtöltő alkalmas bármilyen típusú elektromos hajtású autó töltésére. A most telepített berendezés internetes kapcsolattal rendelkezik, így működése távolról szabályozható és működtethető.

Az átadási ünnepségen részt vett Ughy Attila polgármester, Lévai István Zoltán alpolgármester is.

bp18.hu

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu