Lemondásra szólították fel a kormányfőt halállal fenyegető Együtt-politikust

mero.pngLemondásra szólította fel az Együtt képviselőjét, Mérő Pétert a PestiSrácok.hu által rögzített felvételen látható március 15-i botrányos magatartása miatt a főváros XVIII. kerületi önkormányzatának több tagja is.

Mint ismert: Mérő Péter Ferenc képviselő a nyaka elvágását mutatta, majd “Vesszen Orbán”-t kiáltozott a nemzeti ünnepen, ezután Szájer József fideszes képviselőt homoszexuálisnak nevezte. A felvétel nyilvánosságra hozatala után az Együtt közleményben tudatta, hogy elhatárolódik Mérő Péter viselkedésétől és etikai vizsgálatot indítanak.

Tóth Kálmán fideszes képviselő napirend előtti felszólalásában azt mondta, “nehéz a március 15-ei eseményekről beszélni, de még így férfi, heteró képviselőként is sokkal könnyebb, mint leprostizott újságírónőként, vagy épp homokosnak bélyegzett politikustársként.” Mérő Péter viselkedése azonban nem csak nála, hanem a testület többi tagja között is kiverte a biztosítékot. Makai Tibor, a Jobbik 18.kerületi képviselője lemondásra szólította fel Mérőt, mint mondta: “képviselői mandátumának visszaadásával a pártjának is jót tenne.”

Itt nincs helye, mondjon le, menjen innen és mutogasson ott, ahol akar”

– csatlakozott Bauer Ferenc (Fidesz) is a Jobbik javaslatához, azonban Mérő ragaszkodik pozíciójához és a felvételek ellenére is tagadja, hogy képviselőhöz méltatlanul viselkedett volna a nemzeti ünnepen.

Mérő szerint ugyanis nagyon ügyes manipuláció áldozatává vált, összevágták a szavait és tudatosan akarják lejáratni.

sem homofób, sem gyilkos nem vagyok és nem is tervezek ilyennek lenni.”

– hangoztatta az Együtt képviselője, hozzátéve, hogy “aki a PestiSrácoknak hisz, az önmagát minősíti.”

A kerület polgármestere, Ughy Attila a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, hogy véleménye szerint méltatlan ez a viselkedés egy önkormányzati képviselőtől, de ha önként nem mond le, akkor  “nincs mit tenni”, továbbra is betöltheti tisztségét.

PestiSrácok.hu

 

 

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog