Újabb 100 millió forintos támogatás!

lakas_kint2-470x330.jpgA kormány sikeres családbarát politikájának köszönhetően egyre többen vállalnak gyermeket. Ennek hatására számottevően javult Magyarország demográfiai helyzete. Folyamatosan nő a családi otthonteremtési támogatást igénybe vevők száma, és egyre többen választják lakhelyül a XVIII. kerületet. Ahhoz, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre a jövőben is megfelelő környezetet tudjon biztosítani az itt élő gyermekek fejlődéséhez, elengedhetetlen az oktatási-nevelési intézmények férőhelyeinek bővítése. A kerület vezetése ezáltal is korszerűbb, modernebb környezetet teremt a gyermekeknek.

Az elmúlt időszakban számos olyan intézkedést vezetett be a kormány, amely a magyar családok helyzetének javulását szolgálja. Az otthonteremtés egyike azon területeknek, amelyeken világosan érzékelhető az ország erősödése. Idén januártól a kormány intézkedéseinek köszönhetően 35–40 ezer forinttal több maradhat egy kétgyermekes család zsebében, és 30 ezer forintra emelkedett a kétgyermekes családok havi adókedvezménye. Ez éves szinten 360 ezer forintos megtakarítás a családok számára.

fejlesztes_tabla_bent.jpg

A legfontosabb számok

– Töretlen az otthonteremtési program népszerűsége, 2016 decemberében rekordösszegben, 9,6 milliárd forint értékben kötöttek szerződéseket.

– A program 2015-ös bevezetése óta már 36 ezer igénylést fogadtak be, ezek összértéke 87 milliárd forint. Az otthonteremtés egyike azon területeknek, amelyeken világosan érzékelhető Magyarország erősödése.

– A 2016-os év az otthonteremtésé volt, és a kormány elkötelezett a program folytatása mellett, hogy idén is családok tízezrei juthassanak saját tulajdonhoz.

– A fiatalok egyre bátrabban alapítanak családot és vállalnak gyermeket: húsz éve nem volt olyan magas a gyermekvállalási kedv, mint most, és ehhez hozzájárult az otthonteremtési program és annak legfontosabb eleme, a családi otthonteremtési kedvezmény is.

– Az összes csok-támogatás csaknem 60 százalékával, 51 milliárd forinttal az új lakást építő vagy vásárló családokat segítették. A támogatásoknak csaknem felét nagycsaládosok kapták, vagy azok, akik vállalták, hogy legalább három gyereket nevelnek. További 5 ezer családnak tudtak 22 milliárd forint értékben áfa-visszatérítést adni.

– Idén a tavalyihoz képest mintegy 30 százalékkal nagyobb forrást, 211 milliárd biztosítottak az otthonteremtési programra.

– A növekvő lakásépítése kedv az adócsökkentéseknek is köszönhető, a bővülő családi adókedvezményeknek köszönhetően több pénz marad a gyermeket nevelő családoknál.

– Az otthonteremtési program népszerűségét jelzi, hogy egy év alatt 2,5-szeresére nőtt az építési engedélyek száma, és ez a növekedés az ország minden területén tapasztalható.

A kormány ily módon is szeretné csökkenteni a gyermeket nevelő családok terheit. Jelentős források állnak az otthonteremtési program rendelkezésére, ugyanis a kormány 211 milliárd forintot különített el a költségvetésben erre a célra. Még ebben az évben bővíteni fogják azoknak a körét, akik igénybe vehetik az otthonteremtési támogatás által nyújtott kedvezményeket.

kucsakfejlesztes_bent.jpg

Tovább fejlődik a kerületünk is

Egyértelmű, hogy a kerület, amelyben élünk, fejlődik. Jól tükrözik ezt az elmúlt időszak fejlesztései, amelyek során már több oktatási-nevelési intézmény újulhatott meg, megalapozva ezzel az oda járó gyermekek jövőjét. Kucsák László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője lobbitevékenységének és a kormánnyal összehangolt munkájának eredményeként nemcsak az iskolák, de az óvodák és a bölcsődék helyzete is sokat javult.

– Az elmúlt időszakban kerületünkben számos oktatási-nevelési intézmény újulhatott meg, és nőtt a férőhelyek száma is. Az intézmények korszerűsítése és bővítése a mai kor követelményeinek megfelelően történt, hiszen minden épület környezettudatossá vált, aminek révén az intézmények energiafogyasztása – így a rezsije is – jelentősen csökkent. A felújítások során új nyílászárókat építettek be, amelyek kiválóan hőszigetelnek, így a gyermekek télen-nyáron kellemes környezetben lehetnek. Mindennek köszönhetően évente akár több millió forintot is meg tud spórolni egy-egy intézmény. A fejlesztésekmtehát a kor követelményeinek megfelelő környezetet és körülményeket teremtettek a gyermekek fejlődéséhez – mondta Kucsák László.

Újabb milliók érkeznek

A családokat támogató kormányzati intézkedésekről szólva az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy az iskolák mellett az óvodák és a bölcsődék korszerűsítését is fontosnak tartja. „Minden eddigi intézkedésünk középpontjában a kerületben élők érdekei álltak, és ez a jövőben is így lesz. A kormányzati támogatásnak köszönhetően újabb 100 millió forintot sikerült elnyerni kerületünk számára, aminek köszönhetően tovább folytatjuk az elkezdett munkát, és a forrást az intézmények bővítésére fogjuk fordítani. Minden megbecsülést megérdemelnek a kerületben élők. Országgyűlési képviselőként nagyon lényegesnek tartom a kerületben élő családok megerősítését, gyermekeik támogatását, így az oktatási-nevelési intézmények korszerűsítését és férőhelyeik bővítését. A kormányzat és az Európai Unió által támogatott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében további közel 80 millió forintos támogatást sikerült szerezni kerületünk számára, amelyet a helyi gyermekotthonok felújítására fordítunk.

Az elnyert támogatásnak köszönhetően a felújított épületek korszerűbb, biztonságosabb és esztétikusabb környezetet teremtenek az oda járó gyerekek számára. A kormánnyal együttműködve továbbra is mindent megteszek annak érdekében, hogy ne csak a jelen körülményeit alakítsuk megfelelően, hanem Pestszentlőrinc-Pestszentimre jövőjét is – zárta a nyilatkozatát kerületünk országgyűlési képviselője.

(bp18.hu)

 

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog