Nem kell mindig közterület-használati díjat fizetni a konténer tárolásért

kontener.jpgMódosította a képviselő-testület a közterület-használatra vonatkozó helyi rendeletet.

Az eddigi gyakorlatban, ha valaki hulladékszállító konténert rendelt, és azt a háza elé állította, a két napra jutó 1080 forintos díj mellett 3000 forintos közterület-használati illetéket is fizetett, vagyis az illeték több volt, mint a konténer elhelyezéséért fizetendő közterület-használati díj.

Ezért került a képviselő-testület elé az a javaslat, hogy az önkormányzat a lakossági konténer két napnál rövidebb ideig tartó utcán tárolásáért ne kérjen közterület-használati díjat, és a testület ezt meg is szavazta.

Ehhez hasonló volt egy másik probléma: építési engedély birtokában vagy egyszerű bejelentéssel végezhető építési tevékenység esetén az eddigi gyakorlat szerint az állványozásért és az építőanyag-tárolásért fél évig nem kellett közterület-használati díjat fizetni. A kerületiek azt nehezményezték, hogy a sitt elszállításához nélkülözhetetlen konténerek nem szerepeltek a szabályozásban.

Az új szabályozás szerint tehát, aki jogszerűen építkezik, három napig illetékmentesen tárolhat konténert közterületen, majd annak elszállítása után szükség esetén újabb három napig – írta meg az önkormányzati portál.

(18.kerulet.ittlakunk.hu)

 

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog