Alapítvány segíti a pályaválasztást a XVIII. kerületben

allasokmunkapixabay.jpgNem csak a szülőknek, de a diákoknak is komoly fejtörést okoz a pályaválasztás. A fiatalok döntéshozatalát iránymutatással, tanácsadással, személyre szabott erősségeik meghatározásával, tehetséggondozással, a szakmák bemutatásával, 2012-től pedig rendszeres gyárlátogatással segíti a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért és Fiatalokért Közalapítvány.

 

A fiatalok nagyon tanácstalanok a pályaválasztásban, általános iskolában általában még nem körvonalazódik bennük, hogy milyen irányban tanulnának tovább, hogy mik szeretnének lenni és mivel akarnak foglalkozni, ezért a közalapítvány április végéig folyamatosan gyárlátogatásokat szervez részükre – mutatott rá Diráné Huszár Gertrúd. Mint a szervezet kuratóriumi titkára elmondta, jártak már az Audi- és a Mercedes-gyárban, a Parádsasvári Üveggyárban, különböző házi manufaktúrákban, dísznövény-kereskedésben, varrodában, valamint ebben a hónapban a diákok megismerkedhetnek még a cukrász, a pék és több kereskedelmi és vendéglátóipari szakmával.

Hozzátette, a továbbtanulásnál több körülményt kell figyelembe venni: tanulmányi eredményt, készségeket, életcélokat, motivációt, elhelyezkedési lehetőségeket, kutatások eredményeit, divat- és hiányszakmákat. A gyárlátogatások – amelyeken eddig 140 gyermek vett részt‒ előnye, hogy a tanulók egyszerre több szakmába is betekintést nyernek. A programokon az általános iskolás gyermekeken kívül, gimnazisták is részt vesznek.

(orientpress.hu)

 

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog