Szeptembertől épül az új sportcsarnok

lorincisportcsatrnok_kint-470x330.jpgFontos lépést tett a képviselő-testület annak érdekében, hogy megújulhasson a Deák Ferenc Bamba Sportcentrum részeként üzemelő Lőrinci Sportcsarnok Thököly úti épülete. A beruházás meglehetősen bonyolult gazdasági konstrukcióban tud megvalósulni, a kormánypárt és az ellenzék pedig egyetért abban, hogy szükség van rá. Szeptemberre tervezik a kezdést.

A beruházás anyagi fedezetét a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-s pályázata adhatja. Ilyen pályázaton azonban önkormányzat nem, csak sportszervezet vehet részt, ezért döntött úgy még tavaly tavasszal a képviselő-testület, hogy az önkormányzat szerződést kötött a PLER Kézilabdasport Kft-vel (amelynek érdeke fűződik a csarnok felújításához, hiszen az a PLER otthona) arra, hogy pályázóként vegyen részt a beruházásban, a mostani döntés célja pedig egyfelől az volt, hogy az önkormányzat hivatalosan is hozzájáruljon saját tulajdonú ingatlana fejlesztéséhez, illetve hogy az elkészült terveket jogszerűen is átadja a PLER Kft részére.

Ami a forrásokat illeti: az önkormányzat 279 millió forint önrészt irányzott elő erre a célra, a Budapest Airport pedig eddig 400 millió TAO-s összeget utalt át a PLER számlájára, május közepéig újabb 220 millióra, az év végéig pedig valamennyi fennmaradó ilyen összeg átutalására tett ígéretet.

Az elképzelések szerint a Lőrinci Sportcsarnok a repülőteret üzemeltető vállalat támogatásának köszönhetően a Budapest Airport aréna nevet kapja majd. A jelenlegi 400 fős nézőteret 1000 fősre emelik, az épület műszaki és tűzrendészeti felszereltségét korszerűsítik, az egészet akadálymentesítik, átalakítják a parkot, könnyebbé teszik a gyalogos, közösségi közlekedési és autós megközelítést, és parkolókat építenek.

 (bp18)

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu