Fitnesz ünnep az XVIII. kerületben

prefix-1.jpgA Városgazda Utánpótlás Akadémia megrendezte I. Városgazda FittAkadémiáját április 30-án a Pestszentimrei Sportkastélyban. A hagyományteremtő megmozduláson már az első alkalommal a magyar fitnesz szakma legjobbjai mozgatták meg az érdeklődő közönséget. Sok látványosság és izzadás mellett pár szót is válthattak a meghívott sztárokkal a rendezvényre látogatók.

9-kor kezdődött a nap a Városgazda Utánpótlás Akadémia szakosztályainak ünnepélyes zászlós bevonulásával, majd az induló előadása után Banyár László vezérigazgató és Kissné Baumann Gizella szakmai igazgató megnyitották a rendezvényt. A nagyszínpadi programok Akadémiánk divatbemutatójával kezdődtek meg, melynek koreográfiája Müller Gyöngyi kommunikációs vezető kreatív munkáját dicséri.

A közönség első izzadtságcseppjeit Szentgyörgyi Romeo lendületes aerobik programja fakasztotta ki. A híres sportoló és sportaerobik utánpótlás edző hamar felébresztette a mozgásra kiéhezett személyeket és megadta a kezdőlökést a FittAkadémia rendezvénynek. Őt a világbajnok ökölvívó Miló Viktória követte, aki egy kick-box aerobik órával igazán harciasan feltüzelte a levegőt. Nem csoda, hogy a mozgásformát látva a férfiak közül is többen elvegyültek az igen dicséretesen küzdő női tömegbe. Nem hiába. Miló Viki még most is nagyon jó formában van és ütéseinek pontossága sem kopott el a profi pályafutása után sem.

Hogy szusszanhassanak a kilátogatók egy picit, a szervezők látványos színpadi programokkal kedveskedtek nekik és az addig kimérten és passzívan figyelő bátortalanoknak. A Nemes Fitness kangoo és gyermek fitnesz bemutatói egyenesen ámulatba ejtettek mindenkit. Látványosabbnál látványosabb jelmezekben és lélegzetelállító koreográfiával vették birtokba a Sportkastély nagyszínpadát. Majd a Power Plate Mozgástúdió pilates és gyermek zumba bemutatója kápráztatta el a közönséget. Vállalkozó szellemű gyerekek és férfiak is megmérettethették magukat a szkanderversenyen. Délben bemutatkozott Akadémiánk szabadidősport szakosztálya is, akik aerobik, zumba, jóga és gerinctorna programokkal hívták ismét mozgásba a publikumot. Akadémiánk után ismét a bemutatóké volt a főszerep. A táncos programok után a küzdősport szakosztály is megmutatta magát Dudok Károly Muaythai és Sensei Makker Lajos karate programjával.

Majd következett a Príma Wellness latin afro edzése, amire mindenki nagyon kíváncsi volt, de nem tudták hová tenni a neve alapján a programot. A srácok nagyot alkottak és elhagyva a nagyszínpadot a közönség közé lépve imádták magukhoz a csillogó szemű hölgyeket és a vállalkozó szellemű urakat a latin tánc alapú fitnesz koreográfiájukkal. Még Akadémiánk dolgozói is megragadták az alkalmat egy kis önfeledt mozgáshoz.

4.jpg

Katus Attila megérkezését már igazán felpörögve várták a fitnesz szerelmesei és az aerobik bálvány hamar magával ragadta a küzdőteret. Rögtönözve maga mellé állította leendő prezenter csapatát és családias hangulatban, de annál keményebben felpörögve folytatták a programot. Attila a végén a csillapítás után még lékismeretesen beszélgetett az érdeklődőkkel az egészségtudatosság felelősségéről és eleget tett mindenki fotózkodás iránti igényének is.

„Nagyon jól éreztem magam ebben a fantasztikus sportcsarnokban és gratulálok a szervezőknek a rendezvény életre hívásához. Csak így tovább!” – Katus Attila

1.jpg

Béres Alexandra fitneszvilágbajnok érkezését már mindenki nagyon várta. Pihenésre esélyt adva egy rövid interjúval kezdődött a bemutatkozása, majd szintén elhagyva a színpadot az emberek között keresett helyet magának, így bizalmasabb és közvetlenebb kapcsolat már az elejétől magával ragadott mindenkit. Bár fáradt volt mindenki, mégis Alexandra tornája teljes mértékig magával ragadó volt a program felépítése miatt. Kardió, erősítés, sztreccsing követték egymást és egyre bensőségesebb hangvételt kapott az órája. Olyannyira telitalálat volt a figyelemre méltóan csinos fitnesz anyuka bemutatkozója, hogy többen érdeklődtek órái iránt.

Mi más jöhetett volna zárásképp, mint a tombolasorsolás, így az ajándék programok mellett még jobban megajándékozhatták Akadémiánk szervezői a kitartó és lelkes közönségét.

Jövőre folytatás! Addig tessék mozogni és példát venni a 40-es éveikben járó fitneszcsillagoktól!

Városgazda Utánpótlás Akadémia – Több mint sport!

Ferencz Róbert ( akademia18.hu)