Az MSZP továbbra is bevándorláspárti politikát képvisel

bruss2.jpegA szocialisták hozzáállása világosan mutatja, hogy továbbra is azt a bevándorláspárti politikát képviselik, amit az egész európai baloldal, miután nem támogatták az Országgyűlés által kedden elfogadott alaptörvény-módosítást és a Belügyminisztérium terrorellenes csomagját.

Nem kívánták olyan eszközök használatára felhatalmazni a kormányt, amelyeket egyébként szerte Európában mindenki alkalmaz. A francia és a német törvényhozás például ezeket a lépéseket a merényletek után szinte azonnal meghozta.

A magyar baloldal elutasította, hogy a magyar katonákat terrorveszélyhelyzet esetén bármilyen módon fel lehessen használni.

Az Országgyűlés 77 százalékos többséggel fogadta el az alaptörvény módosítását. A törvénymódosítások nyomán egyrészt a rendőrség és a belügyi szervek megkapják azokat a forrásokat és háttérszervezeti egységeket, amelyek alkalmassá teszik őket, hogy megfeleljenek a terrorizmus kihívásainak, másrészt az alaptörvény és az ehhez kapcsolódó honvédelmi törvények módosításával lehetővé válik, hogy Magyarországon a honvédség is fel tudjon lépni terrorveszélyhelyzet esetén.

(MTI)