Szépülő öltözők

eotvos-425x283-4.jpgAz Eötvös Loránd Általános Iskolában és a Kondor Béla Általános Iskolában a nyári szünet ideje alatt sem állt le az élet, nagy munka zajlik a testnevelési öltözők és a vizesblokkok felújítása során.

A munkafolyamatok állását 2016. június 28-án „műszaki bejárás” keretében tekintették meg a kivitelezés irányításáért felelős Városgazda illetékes szakterületeinek műszaki vezetői és társaságunk vezérigazgatója. A bejárás alkalmával az Eötvös iskolában jelen lévő intézményvezető, Kuba Gábor külön örömmel fogadta, hogy a látogatás időpontjára időarányosan, kiváló minőségben teljesítésre kerültek a felújítások.

– A Városgazda Utánpótlás Akadémia pályázta meg a tavalyi évben a Magyar Labdarúgó Szövetségnél egy TAO-s pályázat keretén belül az Eötvös és a Kondor Általános Iskola 4-4 vizesblokkjának és öltözőjének (fiú-lány) komplett felújítását, amelyekre alaposan ráfért már a korszerűsítés – mondta a munkálatokról a Városgazda egyik műszaki vezetője, Márton Krisztina.

– Végül mindkét iskolában 2 db öltöző felújítását nyertük el, így a fejlesztésre pályázati forrásként 10,5 millió forintot kaptunk, az önrészhez szükséges 4,5 millió forintot pedig az Önkormányzat biztosította. Az Eötvös iskolában 84 m2-en, a Kondor iskolában pedig 72 m2-es területen valósul meg a felújítás. Ezen felül mindkét iskolában a szeptemberi iskolakezdésre az öltözőkhöz vezető folyosó szakaszok teljes felújítása is megtörténik a Városgazda állományában lévő helyi karbantartók és a Magasépítési osztály dolgozói segítségével.

A komplett kivitelezési munka menedzselését a Városgazda végzi, s ez májusban kezdődött el. A feladat során az öltözők festése, mázolása, a nyílászárók cseréje, az armatúrák, a csempe- és padlóburkolat, radiátorok és fűtéscsövek, az elektromos- és a gépészeti hálózat teljes cseréjével valósul meg a teljes felújítás. Az Eötvös iskolában ezen felül az öltözői padok felújítása is saját erőből, a helyi karbantartó kollégáink segítségével történik meg.

– Büszkék vagyunk ezekre a fejlesztésekre. Egyrészt mint Városgazda18, hiszen mi üzemeltetjük, tartjuk karban ezeket a létesítményeket és a képeken is jól látható, hogy nagyon szép munkát tudtunk levezényelni a felújítások során. Kiemelt célunk, hogy a kerület nevelési-oktatási intézményeinek öltözői, vizesblokkjai XXI. századi külsőt kapjanak, amely törekvésünket szerencsére felkarolta az Önkormányzat vezetése – nyilatkozott Banyár László vezérigazgató.

– Másodsorban nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy az iskolai testnevelés és sportélet színvonalának emelése érdekében, mint Városgazda Utánpótlás Akadémia is jelentősen hozzá tudtunk tenni ezekhez a fejlesztésekhez. Labdarúgó szakosztályunk révén indultunk a Magyar Labdarúgó Szövetség TAO-s pályázatán és sikeresen meg is nyertük azt a támogatást, melynek segítségével és az Önkormányzat részéről az önrész biztosításával újulhatott és szépülhetett meg korszerűen az Eötvös és a Kondor iskolákban 2-2 öltöző, a hozzá tartozó vizesblokkokkal együtt.”

Ezzel befejeződött a sportöltözők felújítására benyújtott pályázatok sora? – kérdeztük az Akadémia szakmai vezetőjét, Kissné Baumann Gizellát.

– Szó sincs róla! Nagy terveink vannak, folytatjuk ezt az irányt és az Utánpótlás Akadémia további TAO-s pályázatokat nyújtott be a 2016-17-es évre a meglévő kerületi sportlétesítményekhez tartozó öltözők felújítása és új öltözők kialakítása érdekében: Várjuk pályázatunk pozitív elbírálását a Kapocs utcai iskola testnevelési öltözőjének felújítására vonatkozóan, a Gulner és a Vörösmarty iskolák, valamint a Kastélydombi Uszoda mellett található műfüves pályák használatához szükséges vizesblokkal ellátott konténeres öltözők létesítésére, valamint a Bókay-kertben található és az idén felújított strandlabdarúgó pályához csatlakozóan egy mobil lelátó építésére is.

Forrás: varosgazda18.hu