Ismét hülyét csinált magából az MSZP

6333552_6bba3e712677eab724911d59ae7c2d7d_wm.jpgKunhalmi Ágnes és az MSZP nem először csinál totális hülyét magából. Most éppen a TAO pénzekkel kapcsolatos törvénymódosítás során sikerült bebizonyítaniuk a szocialistáknak ország világ előtt, hogy fogalmuk sincs semmiről, azzal sincsenek tisztában mikor milyen törvényjavaslatot tárgyal vagy éppen fogad el az Országgyűlés.

 

Ugyanis megszavazták a TAO pénzekkel kapcsolatos törvénymódosítást, miközben azt korábban nagy vehemenciával támadták. Igaz később kiadtak egy közleményt, ami csak alátámasztja azt a feltételezést, hogy a MSZP nem áll a helyzet magaslatán és tényleg nem tudják, mikor mi történik a Tisztelt Ház falai között. A párt közleményét teljes egészében változatlanul közöljük:

 

„Nem támogatjuk a társasági adókedvezmények (TAO) felhasználását titkosító törvénymódosítást. Ezt a Törvényalkotási bizottságban, a javaslat parlamenti vitájában, valamint sajtótájékoztatónkon is világossá tettük. Áder Jánoshoz fordultunk, hogy ne írja alá az adótörvények módosítását.

Képviselőink tévedésből szavaztak igennel a kormány TAO-pénzek eltüntetését célzó javaslatára. A frakció a tévedést már jelezte a parlament jegyzői irodájának, és a javaslatot elutasító szavazási szándékát jegyzőkönyvbe vetette.

A tévedésért elnézést kérünk.”

 

Pedig egy felelősen gondolkodó politikustól vagy politikai párttól már a saját választóik okán is a minimum elvárás lenne, hogy legalább azzal tisztába legyenek egy törvényjavaslat szavazásánál mire kell igent vagy nemet mondani. Ez a parlamenti képviselettel rendelkező pártok többségének megy az MSZP-t leszámítva.

 

Ezek után joggal merül fel mindenkiben az a kérdés, hogy a baloldali ellenzék és annak legjelentősebb pártja a szocialisták hogyan akarnak egy országot vagy éppen egy kerületet irányítani, amikor még arra se képesek, hogy a szavazásnál a megfelelő gombot megnyomják.

 

Amúgy ez a történet tökéletesen rávilágít arra, hogy a baloldal miért tart ott ahol, mivel fogalmuk sincs mikor mit cselekszenek.