A bíró című filmmel kezdi az őszt a Madách Filmklub

a_biro_kint-470x330.jpgA 2005-ben alapított Madách Filmklub 2016. tavaszán a tizenkettedik évadját indította a Polgárok Házában, a Szabadtéri Kertmozi idén hatéves volt a Bókay-Kertben. Az őszi vetítések október 16-án kezdődnek a Polgárok Házában A bíró (The Judge) című filmmel 16 órakor.

Remek hangulatú nyári idényt zárt a Szabadtéri Kertmozi a Bókay-Kertben. A július 23-i vetítés 200 fő feletti nézőszáma, de különösen a július 30-i vetítésen a rendelkezésre álló férőhely-kapacitást már közelítő 320-330 nézőszám az immár sokéves hagyományként visszaköszönő találkozást jelentette a mozizás különleges élményét adó szabadtéri vetítéseket szerető régi és új ismerősökkel, remek nyári idénykezdetnek bizonyult!

Az idei Szabadtéri kertmozi a Bókay-kertben nyaranta működő filmszínház hatodik nyári sorozata volt. A szervezők – Kardos Gábor volt önkormányzati képviselő és a barátai – idén is bíztak abban, hogy a nézők nemcsak az alkotások kedvéért érkeznek majd, hanem a társaságért és a Bókay-Kert felejthetetlen hangulatáért is, és hogy a szabadtéri programok éppolyan kellemes beszélgetős-vitázós klubos hangulatban folynak majd, mint a Polgárok Házában.

A Madách Filmklub őszi programja:

Október 16-án vasárnap 16. óra: A bíró (The Judge), színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma 2014.

Rendező: David Dobkin
Főszerepekben: Robert Downey Jr., Robert Duvall.

November 6-án vasárnap 16. óra: Akihez beszél a föld (The water diviner), színes, magyarul beszélő, ausztrál-török-amerikai háborús filmdráma 2014.

Rendező: Russell Crowe.
Főszerepekben: Russell Crowe, Jai Caurtney, Isabel Lucas, Cem Yilmaz.

November 27-én vasárnap 16 óra: Albert Schweitzer – Egy élet Afrikáért, színes, magyarul beszélő, német-dél-afrikai életrajzi film 2009.

Rendező: Gavin Millar
Főszerepekben: Jeroen Krabbé, Barbara Hershey.

A jó filmek, a remek hangulat egyre több látogatót vonzanak nemcsak a kerületből, hanem a környező kerületekből is. A Madách Filmklub 2016-tól felkerült Budapest ajánlott filmklubjainak listájára.

A filmekről részletes ismertető a www.bp18.hu programajánlójában található.

A vetítések ingyenesek!