Ne felejtse el nyári gumiját télire cseréltetni!

teligumi_1.jpgA nyári gumik télire cserélése minden autós számára fontos feladat a hideg idő beköszöntével. Emellett azonban érdemes felülvizsgáltatni a fékrendszert, az akkumulátor állapotát, valamint a hűtőfolyadékot is.

 A tél közeledtével minden autósnak érdemes lecseréltetnie a nyári gumiját télire. Bár ez Magyarországon nem kötelező, de bizonyos útszakaszokon előírnak téli gumi használatot.

Ma már a téli gumikat is rangsorolják minőségük szerint három tulajdonságot figyelembe véve. A téli gumiabroncsok vásárlásakor a legfontosabb szempontnak a nedves tapadásnak kell lennie, ezt követi a száraz tapadás, majd a zajszint.Ez utóbbi városban közlekedő autósoknak egyáltalán nem kell, hogy szempont legyen.

Nyári gumi használata veszélyes lehet télen, hiszen a mintázata miatt kevésbé tud megtapadni téli úton. A fordított eset – téli gumi használata nyáron – kevésbé veszélyes, csupán a kerék gyorsabb kopását eredményezi.

A autóabroncsok cseréje mellett a téli idő beköszöntével érdemes ellenőriztetni a fékrendszert, az akkumulátort és a hűtőfolyadék minőségét is.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu 

Címkék: autó téligumi